Denizli Büyükşehir Belediyespor Başkanı Rüşan Uzunoğlu, Diyarbakır’da yaşanan olaylara rağmen finale çıktıkları için mutlu olduklarını söyledi.
Spor Toto 3. Lig Play-Off yarı final maçında Yeni Diyarbakır ile deplasmanda karşılaşan Denizli BBSK, uzatma dakikalarında penaltıyı gole çevirdi. Golün ardından tribünlerden sahaya inen yüzlerce kişi hakeme ve Denizli BBSK’lı futbolculara saldırdı. Maç ve olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Denizli BBSK Başkanı Ruşan Uzunoğlu, "90 artı 5’de 1-1 eşitliği sağladığımız penaltı golü sonrası istenmeyen büyük olaylar yaşandı. Saha bir anda ana baba günü oldu. Hakeme bir yandan bize bir yandan saldırılar oldu. Taş atanlar vardı. Hakem ve soyunma odaları bizimle yan yanaydı. Hakemlere ve bizim futbolculara saldırdılar. Olayları önlemek için polisler koridorlara biber gazı sıkınca, bizler ve bazı futbolcularımız da gaza maruz kaldık. Bunlar futbola yakışmayan olaylar" dedi.
Tur atladıkları için mutlu olduğunu da sözlerine ekleyen Uzunoğlu, "Futbol böyle olmamalı Türkiye’de. 3-5 kişinin hareketi kitlelere yayılıyor ve sahalar karışıyor. Maç sonrası Diyarbakır sokakları karıştı. Herkese geçmiş olsun. Bizlerde önemli bir şey yok. Sadece biber gazından etkilenenler var. Her şeye rağmen finale kaldığımız için sevinçliyiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, futbolcularımızı ve teknik heyetimizi gözlerinden öpüyorum" diye konuştu.