Galatasaray’ın eski futbolcularından Hakan Şükür, yarın oynanacak derbiye ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Beşiktaş’ın iyi gittiği sezonu bu şekle dönüştürmesi futbol talihsizliğidir. Yarınki derbi teknik direktörleri için kırılma maçı olacak" dedi.
Sarı-kırmızılı kulüpte 3 adayın yarıştığı olağan seçimli genel kurulunda oy verme işlemi sona erdi. Oyunu kullanmak için Galatasaray Lisesi’ne gelen Galatasaray’ın eski futbolcularından Hakan Şükür, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) açıklamalarda bulundu.
“KULÜPTE SIKINTI OLDUĞU GERÇEĞİNİ UNUTMAMAK LAZIM”
Seçimin Galatasaray için hayırlı olmasını dileyen Şükür, “Galatasaray’a daha iyi hizmet sunabilme yarışı var. İçinde bulunulan durumu bilmiyorum. Borçlardan bahsediliyor. Böyle bir dönemde cesaret edebildikleri için 3 başkan adayına da başarılar diliyorum. Umarım Galatasaray kazanır. Mevcut durumu nasıl idare ederler bilmiyorum ama bir hayli sıkıntı da olduğu gerçeğini de unutmamak lazım. Bu sadece Galatasaray için geçerli bir durum değil" ifadelerini kullandı.
"BEŞİKTAŞ’IN ANTRENÖRÜ İÇİN KIRILMA MAÇI OLACAK"
Galatasaray’ın ligin 33. haftasında yarın Beşiktaş ile oynayacağı derbi mücadelesini de değerlendiren Hakan Şükür, “Maratonların hep sonu önemlidir ama Beşiktaş’ın bu kadar iyi gittiği bir sezonu bu şekle dönüştürmesi futbol talihsizliğidir. Bence genele yaydığınızda ligin Bursaspor ile beraber çok renkli, çok iyi oynayan takımıydı. Antrenörleri için kırılma ve duygusal reaksiyon gösterebilinecek bir maç. Hiç derbi kazanmamışlar. Bunu ispat edebilmeleri adına, rahatlıklarından da istifade ederek ciddi bir rakip olacaklar. Galatasaray’ın biraz daha stresli ve farklı durumda olduğunu söyleyebiliriz. Ben Galatasaraylıyım, tabi ki Galatasaray’ın kazanmasını isterim” diye konuştu.
“HAMZA AÇIKLARINI VE YANLIŞLARINI SÖYLEYEBİLEN BİRİ”
Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun başarılı bir antrenör olduğunun altını çizen Hakan Şükür, sözlerini şöyle tamamladı:
“Hamza çok düzgün ve dürüst bir arkadaşımız. Olması gerektiği yerler buralar. Bir yabancının arkasından gelmesi ve kendi planlarını yapamamasının da zorluklarını yaşadı. İki kupada da finalde. Kendi açıklarını ve yanlışlarını söyleyebilme cesareti olan, bunlar için de çözüm arayan biri. Ben Galatasaraylı olduğum için şampiyon olmasını isterim.”