23 takımın 2 grupta mücadele edeceği Süper Amatör Lig’de sezonun takvimi belli oldu. Maçlar 4 Ekim 2015 tarihinde başlayacak.
Süper Amatör Lig’de yeni sezon fikstürü Merinos Gölpark’ta yapılan kura çekimi ile belirlendi. Kura çekimine Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar, Futbol İl Temsilcisi Osman Kılıç, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Bursa Şubesi Başkanı Sedat Özbağ, İl Hakem Kurulu Başkanı İsmail Zeybek, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Bursa Şubesi Başkanı Muhammat Çağ, Saha Komiserleri Derneği Bursa Şubesi Başkanı Ercan Ütücü, BASKF Yönetim Kurulu üyelerimiz, Tertip Komitesi üyelerimiz, kulüp başkanları ve antrenörleri katıldı.
ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU
Kura çekiminde konuşan Başkan Cemal Vardar ilk olarak alınan şehit haberlerinin üzüntüsünü derinden yaşadıklarını belirtip 1 dakikalık saygı duruşu yapılmasını istedi. Yapılan saygı duruşunun ardından sözlerine devam eden Başkan Vardar “Öncelikle kura çekimi bütün kulüplerimize hayırlı olsun. Kazasız belasız bir sezon geçirmenizi diliyorum. Futbolun bütün paydaşları bugün burada amatörün en prestijli liginin kurasını çekmek için buluştuk. BASKF olarak bütün kulüplerimizin iyi günde de kötü günde de yanında olduk. Bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Geçen yıl yaşadıklarımızdan ders aldık ve yolumuza pozitif olarak devam ediyoruz. Sizlerden isteğim, camialarınıza ve taraftarlarınıza futbolun 3 ihtimalli bir oyun olduğunu hatırlatmanız” dedi.
BAŞKAN ALTEPE’YE TEŞEKKÜR
Başkanı Cemal Vardar amatör futbola yaptıkları yatırımların Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde devam edeceğini belirtip, “Buradan amatör futbol için büyük yatırımlar yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ile destek veren diğer ilçe belediye başkanlarımıza camiamız adına teşekkürü bir borç biliyorum” ifadelerini kullandı. İl Hakem Kurulu Başkanı İsmail Zeybek ise futbolun bütün paydaşlarının etle tırnak gibi olduğunu söyleyip, “Saygı çerçevesinde hareket ederek bize yakışır bir sezon geçirmeyi diliyorum. Ayrıca eğitim talepleriniz olursa bunu TFF’ye iletmeniz halinde bizler eğitim vermeye hazırız. Hakem Kursu açmayı da istiyoruz”dedi. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Bursa Şubesi Başkanı Muhammet Çağ da hakemlerde art niyet aranmamasını isteyip, yeni sezonda bütün takımlara başarılar diledi.
MERİNOS LİGDEN ÇEKİLDİ
Futbol İl Temsilcisi Osman Kılıç ise gelecek sezon ligleri Ağustos ayında değil de eylül ayında başlatacaklarını açıklayıp, kura çekimiyle ilgili şu bilgileri verdi: “Süper Amatör Lig’de Merinos’un ligden çekilmesiyle birlikte 23 takım mücadele edecek. 12 ve 11’li 2 grupta takımlar ter dökecek. Gruplarında ilk 3 sırayı alan takımlar play-off oynayacak. Son 3 sırayı alan takımlar ise lige veda edecek. Sezon 4 Ekim’de başlayacak ve maçlar Pazar günü oynanacak” dedi.