Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı’nın bugün gerçekleştirdiği toplantıda alınan karar sonucun Süper Lig A.Ş projesi başka bahara kaldı. TFF ve Kulüpler Birliği Vakfı’nın aldığı karara göre Süper Lig A.Ş ilerleyen yıllarda resmiyet kazanabilir.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Bugün toplantımızın sebebi Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın almış olduğu ve bana göre çok önemli olan şirketleşme, televizyon yayın hakları ve diğer konular hakkındaki fikirlerini konuştuk. Bugün federasyonumuzu ziyaret ettiler. Bende Kulüpler Birliği’nin bu görüşünü kulüp başkanlığı ve vakıf başkanlığı yaparken destekliyordum. Bugün sadece bu olaya 20 kulüp olarak değil o bütün kulüplerin ve futbolun paydaşı olarak bakmak zorundayız. Bu güzel fikir idealinin altını doldurmamız gerek. Gelişmiş ülkelerde uygulandığı doğru ama altını çizerek söylüyorum, gelişmiş ülkelerde. Alt yapı, tesis, mali açısıyla ve futbolun eğitimiyle birlikte, futbolu biz olarak düşünenlerde yapılan bir kurgu bu. Ama bunun altının dolması gerekir. Bugün ortak aldığımız kararda, federasyonun aktif olarak futbolun sorunlarını hep beraber çözecek çalışmalar yaparak; Sayın bakanımıza da kanun değişikliğinin bildirmesi gerektiği şekilde ortak karar aldık. Ben bu projeyi destekliyorum ama dediğim gibi altının dolması gerek. Fakat Avrupa’dan Türk futbolunun tek farkı yayın gelirlerini federasyondan ayrı olarak kendimiz organize ediyoruz. Bu uygulanacak yapının Türk futboluna da uyması gerekiyor. Önce mali açıkları ve kavgayı çözeceğiz, biz diye düşünüp ondan sonra bu şirketi hep birlikte inşallah açıp ve de destekleyeceğiz” dedi.
Başkan Demirören, bugün 112. yıl dönümünü kutlayan Beşiktaş’ı da tebrik ederek siyah-beyazlı takımın bugün karşılaşacağı rakibi Club Brugge karşısında da Beşiktaş’a başarılar diledi.
GÜMÜŞDAĞ: "BERABER ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ"
TFF Başkanı’na teşekkür ederek sözlerine başlayan Kulüpler Birliği Vakfı Göksel Gümüşdağ da, “Birçok konuda hem fikiriz. Zaten uzun süredir federasyonumuzla uyum içerisinde uzlaşıp, çalışıyoruz. Sayın başkan da Süper Lig A.Ş projesinin karşısında olmadığını belirtiyor. Kritik konulardan bazılarını kurulan komisyona TFF’den de katkı sağlamasını istedik ve beraber çalışmalara başlayacağız. Çalışmalar anlamında bunlar üzerinde titiz çalışıp 2017’ye kadar sorunların büyümemesi adına 3. Lig’e kadar yapıyı nasıl doğru model oluşturmamız gerektiğini düşünmemiz lazım. Avrupa liglerinde yapıları inceleyeceğiz. Ama baktığımızda özellikle kamuoyunda farklı algılar oluşturulmak isteniyor ama şunu bilin ki TFF ve Kulüpler Birliği iki ayrı taraf değildir. Özellikle vakıf olarak bizler ve TFF olarak Sayın başkan ve yönetim kurulu hepimiz aynı yönde ilerliyoruz. Futbolun değerine değer katmak için buradayız. Biz ayrı yolda yürüyen kurumlar değiliz. Yıldırım Bey’e bu önemli adıma destek veriyor olmasına da UEFA’ya bağlı 22 Avrupa ülkesinde bu yapının aynı şekilde kulüpler birliğinin yapması adına baktığından da başkanın kendisine teşekkür ediyorum. Süreç uzun ve bundan sonra Sayın Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Başbakan ve Cumhurbaşkanımızı da ziyaret edeceğiz. Öte yandan bugün hepimiz Beşiktaşlıyız. Beşiktaş’a bugün başarılar diliyorum” açıklamalarında bulundu.