Bugün öğle saatlerinde alınan kararla Süper Lig’in yayın hakları konusunda tek yetkili kuruluş Kulüpler Birliği oldu.
Riva Hasan Doğan Milli Takım Tesisleri’nde TFF ile Kulüpler Birliği arasında imzalanan anlaşmayla Süper Lig’in yayın hakları konusunda tek yetkili kuruluş Kulüpler Birliği oldu.
Bugün öğle saatlerinde düzenlenen toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği Vakfı başkanları aracılığıyla Süper Lig A.Ş.’nin kurulması için iyi niyet protokolü imzalandı. Riva’daki TFF Binası’nda düzenlenen toplantıda yapılan anlaşmaya göre kurulacak olan Süper Lig A.Ş. ile birlikte 2017 yılından itibaren Süper Lig’in yayın hakları ihalesini de Kulüpler Birliği tek başına yapacak. TFF, bu konudaki yetkilerini Kulüpler Birliği’ne devredecek.
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, iyi niyet anlaşmasının ardından yaptığı açıklamada, “Bu sistemin aynısını PTT 1. Lig takımları için de yapacağız. Onların da gelirlerini arttıracağız. TFF olarak kulüplerin geleceğini ve mali yapısını da düşünüyoruz" dedi.
Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ise, “Avrupa’daki benzer yapılar üzerine yaptığımız araştırmalar sonuca ulaştı. ‘Süper Lig A.Ş’ projesinin Türk futboluna kazandıracağı şeyler olacak. Bir sonraki yayın ihalesi Kulüpler Birliği tarafından yapılacaktır” diye konuştu.
Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor başkanlarının toplantıda olmamasının hatırlatılması üzerine Göksel Gümüşdağ, "Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor başkanları gerekçelerini bildirerek toplantıya katılmadı. Biz onlarla bu konu hakkında görüştük” yanıtını verdi.