Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, nakil olan Suriyeli çocukları Malatyaspor atkısı ve forması hediye ederek hem onları hayata daha sıkı bağlıyor, hem de minik hastalarının PTT 1. Lig’e çıkan sarı-kırmızılı takımın taraftarı olmalarını sağlıyor.
Yaptığı karaciğer nakilleriyle Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’nin adını dünyada ve Avrupa’da duyurmayı başaran Sezai Yılmaz, nakil ameliyatı yaptığı Suriyeli çocuklara Malatyaspor forması ve atkısı hediye ederek, onları futbol sevgisiyle hayata bağlıyor.
Malatyaspor’un geçmişte yöneticiliğini de yapan Sezai Yılmaz durumuna çok üzüldüğü minik Suriyeli hastalarının tedavi süreci içerisinde şampiyon Malatyaspor’un atkısı ve formasını hediye ederek biraz olsun yüzlerini güldürmeye çalıştığını kaydetti.
İkinci hayatla yaşama tutunan nakil hastası Suriyeli çocukların durumuna çok üzüldüğünü belirten Yılmaz, “İnanın vatanlarından koparılmak zorunda bırakılmış Suriyeli çocukların durumu beni çok üzüyor. Henüz çok küçükler. Ameliyattan çıktıklarında onları biraz olsun mutlu edebilmek için şampiyon Yeni Malatyasporumuzun forması ve atkısını hediye ediyorum. O formayı giydiklerinde gözlerinin içinin güldüğüne şahit oluyorum. Böylelikle Yeni Malatyasporumuza da yeni taraftarlar kazandırmış oluyorum. İnanın insanların hayata tutunmaları için bazen nedenlere ihtiyaç duydukları oluyor. O çocuklar da vatanlarından uzakta küçük nedenlerde yeni bir hayat arayışındalar. Eğer biraz olsun onlara bu konuda katkımız oluyorsa ne mutlu bize” diye konuştu.