ANKARA-
Çekya'nın Başkenti Prag'da bugün yapılan 26. Avrupa Atletizm Birliği (EA) Genel Kurulu'nda 28 oy alan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar yönetim kuruluna seçildi.
26. Avrupa Atletizm Birliği (EA) Genel Kurulu'nda 15 kişilik yönetim kuruluna seçilen Fatih Çintimar, Özellikle Türkiye'nin genç nüfusuna vurgu yaptığı konuşmasında, "Türkiye, Bugün Avrupa'nın en genç ülkesi. Bu kitlenin atletizm için de çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu gençlerin atletizmde söz sahibi olabilmesi adına Türkiye'nin Avrupa atletizm haritasında söz sahibi olması gerekiyor. Bizler Tüm ülkelere eşit mesafede, atletizmin faydası için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.
Çintimar, "Dopinge Karşı Sıfır Tolerans" mottosuyla öne çıkan bir anlayışı Türkiye'de tesis ettiklerini vurgulayıp, aynı düşünceyi avrupa'da da vurgulayacaklarını, bu anlamda EA'nın vizyonuyla örtüşen bir programı olduğunu belirtti.
Öte yandan Avrupa Atletizm Birliği (EA) yönetimine seçilen Çintimar, 20 üyesi bulunan Balkan Atletizm Federasyonları Birliği'nin asbaşkanlığı, 23 üyeli Akdeniz Atletizm Federasyonları Birliği'nin yönetim kurulu üyeliği ve İslam Ülkeleri Atletizm Birliği'nin de kurucu başkanlığını sürdürüyor.
(FOTOĞRAFLI)