MANİSA,() - Türkiye Atletizm Federasyonu bünyesinde 2014 yılında oluşturulan Çocuk Atletizmi Koordinatörlüğünce 196 ülkede organize edilen düzenlenen ''IAAF Çocuk Atletizmi'' projesi Manisa'da gerçekleştirildi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde gerçekleştirilen seminere 96 kursiyer katıldı.
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Çocuk Oyunları Koordinatörlüğü tarafından organize edilen, dünyada Türkiye dahil 196 ülkede uygulanan Çocuk Atletizmi Projesi Manisa'da gerçekleştirildi. Celal Bayar Üniversitesi'nin talebi doğrultusunda gerçekleşen seminere 96 kursiyer katıldı. Uygulama bölümüne katılan 8 Eylül Kemal-Neşen Dönekeli ilkokulundan 40 çocuk eğlenceli atletizmle tanıştırıldı. 
Seminerin açılışını Çocuk Atletizmi Koordinatörü Necdet Ayaz yaptı. Ayaz, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından desteklenen Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin 196 ülkede uygulanan bu projesine yapılan yoğun talebin kendilerini memnun ettiğini söyledi. Ayaz, "Bu önemli projeyi Türkiye'nin her yerine taşımak için çabamızı ilk gündeki gibi aynı heyecan ile sürdürüyoruz. Sağlıklı nesiller ve büyük şampiyonlar için attığımız adımların geri dönüşlerinin muhteşem olacağına da inanıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu olabilmesinin yanı sıra ülkemizin içinde bulunduğu istihdam sorununa da katkı sağlanmış olmasından dolayı ziyadesiyle mutluyuz. Bu nedenle Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve ekibine, bu önemli ve de anlamlı projeye ihtiyaç duyulan maddi ve manevi desteği esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Halk Eğitim Müdürlüklerinde açılan spor Kurslarına "Çocuk Atletizmi" projesini "Modül" olarak dahil edilmiş olmasıyla seminere katılan kursiyerlerimize istihdam yaratılmış olmasından dolayı da Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk'a teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. 
TEORİ VE UYGULAMA DERSLERİ
Seminerin "Y" Nesli ve Çocuk Atletizmine Giriş ile Çocuklarda Antrenmana Geçişte Fizyolojik Farklılıklar ve Uyum, Çocuk Atletizmi Programı ve Uygulama Modelleri dersleri Çocuk Atletizmi eğitmeni, Öğretmen ve Atletizm Antrenörü Mehmet Serkan Aydın ile Antrenör Melihşah Katman tarafından verildi. Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Salonu'nda gerçekleşen uygulama bölümüne katılan 40 çocuğa eğlenceli atletizm oyunları, teori derslerini veren eğitmenler nezaretinde seminere katılan 96 kursiyer tarafından yaptırıldı.
Projeye Çocuk Atletizmi Türkiye Koordinatörlüğünce ilave edilen,  "Sporda Çocuklara Psikolojik Yaklaşım" dersi, Özel Batıkent Kaynak Anadolu Lisesi'nden Psikolog Gözde Eren,"Fair-Play" dersi ise Öğretim Görevlisi ve Karar Grubu Üyesi Haldun Domaç tarafından verildi. 
ESKİMEYEN DEĞERLER UNUTULMADI
"Geçmişine Değer Vermeyenler Geleceklerine Yön Veremezler" sloganı doğrultusunda  "Eski Ama Eskimeyen Değerler" bölümüne; Türk atletizminin efsane ismi İsmail Akçay, Türk Atletizmine sporcu, Antrenör ve Eğitimci olarak önemli katkılar sağlayan Prof. Dr. Doğan Demirhan, Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Taş,  Öğretim Üyesi Gülay Gezer, Gençlik ve Spor Manisa İl Müdürü Yunus Öztürk, Milli Atlet ve antrenör Bingül Altın Laçin, Antrenör Aydın Tunalı ve sporcu, Hakem ve gazeteci Selami Çelebi katıldı.
KURSİYERLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ
Organizasyonun sonunda ise katılan kursiyerlere sertifikaları verildi. Sertifikalarını alan kursiyerler, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nce Halk Eğitim Müdürlüklerinde açılan spor kurslarına "Modül" olarak dahil edilen Çocuk Atletizmi projesini, aranan koşulları yerine getirmeleri halinde kurs açabilme hakkını da elde etmiş oldular.

(FOTOĞRAFLI)