Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), hafif zihinsel engelli çocukların erken yaşta eğitim ile hayata adapte edilmesinin amaçlandığı bir proje için, Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER) ile protokol imza törenine katıldı.
Türkiye Futbol Federasyonu, Beykoz-Riva’daki merkez binasında gerçekleştirilen protokol kapsamında; Eskişehir ve Aksaray’daki iki özel eğitim anaokulunun ve mini sahaların yapımını üstlendi. İmza töreninde TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve eşi Revna Demirören, TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı ve bazı yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın da izlediği törende, TOGEM-DER Başkanı Saadet Gülbaran, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ile öğrenciler hazır bulundu.
"BİR İLKİ BURADAN BAŞLATIYORUZ"
Engelleri aşmanın en büyük yolunun eğitimden geçtiğine değinen Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen; “Öncelikle bu projenin hayata geçmesine vesile olan ve bugüne kadar yardımseverlerin katkı ve desteğiyle çok önemli toplumsal gelişme ve bütünleşme çalışmaları yapmış; “Anasınıfsız Okul Kalmasın” ve “Erken Tanı, Erken Hayat” gibi projeleri yanında ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımlarla tanınan, Türkiye çapında teşkilatlanmış bir sivil toplum kuruluşu olan TOGEMDER ile Türkiye Futbol Federasyonumuza teşekkür ediyorum” dedi.
Okul öncesi eğitimin engelli çocuklarda çok önemli olduğuna değinen Özen, "Elbette anaokulu ve okul öncesi eğitim çok önemli. Engelli çocuklarımızın çok daha çabuk topluma kazandırmaları, eğitime hazırlanmaları noktasında bir engelli anaokulunun önemli olduğunu biliyoruz. Özel eğitim anaokulu ve mini saha ile bir ilki buradan başlatıyoruz. Bu eğitim yuvası Türkiye’ye örnek olacaktır" ifadelerine yer verdi.
"TOPLAM 2 MİLYON 300 BİN LİRALIK FON"
TFF olarak iki özel eğitim anaokulunun ve futbol sahasının yapımını üstlendiklerini belirten Demirören, toplam 2 milyon 300 bin liralık bir fon temin ettiklerini bildirdi.
Bu okullara devam edecek engelli çocukların, erken yaşta alacakları özel eğitim sayesinde hayata dezavantajlı başlamaktan büyük ölçüde kurtulacağını vurgulayan Demirören, "Federasyonumuzun, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 13’ünü oluşturan engelli vatandaşlarımıza ve onların sorunları için çalışmalarını hepiniz biliyorsunuz. Bu konuda farkındalık yaratmayı, öncü olmayı her zaman borç bildik. Bize göre futbol sadece rekabetçi bir oyun değil; aynı zamanda birlik ve dayanışmaya, takım olmaya, toplum olmaya yönelik büyük bir çağrıdır. O yüzden sosyal sorumluluk denince futbol hemen öne çıkar ve her zaman çıkmalıdır, buna inanıyoruz" şeklinde konuştu.
TOGEM-DER Başkanı Gülbaran da kendilerine verilen bu destek nedeniyle TFF’ye teşekkürlerini sundu. Protokolün imza töreninde Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve TOGEM-DER Başkanı Saadet Gülbaran’ın üzerinde isimlerinin yazılı olduğu milli takım formaları hediye edildi.