Trabzonlu Gençler Tribün Lideri Mehmet Fındıkçı, 17 yaşında cahil bir çocuğun yaptığı hatayı Trabzon’a ve Trabzonspor’a mal edilmesinin çok yanlış olduğunu belirterek, çocuğun sahaya atlamasını değil de olayların neden bu noktalara geldiğinin tartışılması gerektiğini söyledi.
Trabzonlu Gençler Tribün Lideri Mehmet Fındıkçı, Trabzonspor - Fenerbahçe maçında yaşanan olayları değerlendirirken, kendisine yönelik yapılan eleştirilere de cevap verdi. Fındıkçı, olayların tamamen şans eseri olduğunu iddia ederek, "Volkan Demirel ilk yarı bizim taraftayken sahaya yabancı maddeler atıldı. Bizim müdahalemizden sonra sahaya yabancı madde atılmadı. İlk yarıyı 2-0 geride bitirdik. İkinci yarıya ise taraftar olarak takıma destekle başladık. Maçın sonuna doğru bizim yan tarafımızdaki bölümden kale arkası fileleri kopunca, biz yerimizi terk etmedik. Bizim taraftan da kopmasın diye. Direk alüminyum olunca aşağıya inmesi kolay oldu. Oradakiler çekince de direk yıkıldı. Biz yine yerimizi terk etmedik. Arkadaşlara ’Bir şey atmayın’ diyorken, 17 yaşında cahil bir çocuk hiç tasvip etmediğimiz şekilde sahaya atladı. Ben grup başkanı olarak şiddete her zaman karşıyım. 17 yaşında bir çocuğun yaptığı hatayı bir gruba ve bütün Trabzon’ a mal etmek yanlış bir olaydır. Çocuğun niye sahaya atladığını değilde olaylar neden buralara geldiğinin tartışılması gerektiğine inanıyorum. Bu sene 30 puanımızı çalındı ama insanlar hiç bunları konuşmuyor. 17 yaşındaki cahil bir çocuğun yaptığı hareketi konuşuyor. İnsanlar diyor ki neden bu çocuğa sahip çıkıyorsunuz. Bugün Güneydoğdu’da askerleri vuran teröristlere insanlar sahip çıkıyor. Trabzon halkı terörist değil ki bu çocuk da terörist değil. Bir cahillik yapmıştır. O da hatasının farkında Trabzon halkına ve Trabzonspor camiasını zarar vermiştir. Bu noktaya neden gelindiği araştırılması lazım" dedi.
"PROVOKASYON YOK; ÇOCUK NEFSİNE YENİLDİ"
Bu olayın provokasyon olduğu iddialarına ise Fındıkçı, şöyle cevap verdi:
"Bu olayın arkasında kesinlikle bir şey yok. Bu olay planlı olsa, 2-0’ken verilmeyen penaltıda olurdu. Başkanımız çıkıp konuşuyor ama kesinlikle öyle bir şey yok. Bu olay tamamen bir şans, öfke patlaması, o file orada kopmasaydı. Hiç bir şey olmayacaktı. Maç 4-0’ken biz stadyumu terk edecektik. Fenerbahçe alkışlandı deniyor, öyle bir şey yok. Biz kendi oyuncularımızı alkışla protesto ettik, ıslıkladık. Çocuk kendini tutamadı, nefsine yenik düştü ve oradan aşağıya atladı."
"NİYE HEP FENERBAHÇE MAÇLARI"
"Niye hep Fenerbahçe maçlarında bu tür olaylar yaşanıyor?" sorusuna ise Fındıkçı, "Bu sene biz burada taraftar olaylarından ötürü hiç bir ceza almadık. Küfürlü bir olayımız yok. Bende bunu anlamıyorum. Niye hep Fenerbahçe maçı. Fenerbahçe maçlarında her nedense ortam geriliyor. Yönetimin mi bir zafiyeti var bilemiyorum" diye konuştu.
"BİR BAŞKASI BİR BAŞKASININ KARTIYLA GİREBİLİYORSA PASSOLİGİN HİÇ BİR ÖZELLİĞİ YOK O ZAMAN
Hakeme saldıran kişinin başkasının Passolig kartıyla maça girmesiyle ilgili olarak ise Fındıkçı, "Bizimle herkes maça giriyor. Biz onları tek tek kontrol edecek bir pozisyonumuz yok. Sadece bu çocuk başkasının passolig kartıyla içeri girmiyor ki, herkes hemen hemen başkalarının kartıyla stada giriyor. Yakalanan oluyor, yakalanmayan oluyor. Kartları cihaza sokuyorlar orada görevli kartın o kişiye ait olup olmadığını görmüyor mu ? Niye içeri alıyorlar o zaman. Demek ki Passolig kartlarının hiç bir özelliği yok" şeklinde konuştu.