Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze, küçük bir avantajla Lüksemburg’a gideceklerini söyledi.
UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme ilk maçında sahasında Lüksemburg’un Differdange 03 takımını 1-0 mağlup eden Trabzonspor Avrupa yolculuğuna galibiyetle başladı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze, küçük bir avantajla Lüksemburg’a gideceklerini belirterek, "Bir sezon açılışı oldu. Tatil sonrası futbolcular için bu tür maçlar zor oluyor. Hazırlanmak zor fizik olarak ta kolay değil. Bu maçta aynısı oldu. Çabuk oynama ve güven eksikliği var. Bu dönemde bu doğal. İki haftadır çalışan ekip için bu normal, ikinci maç daha kolay olur. Çünkü takımı tanımış olduk. Ne olacağını ve nereden tehlike geleceğini biliyoruz. 10 günlük kamp döneminde oyunculara az zaman verdik. Çünkü hepsini görmek istedik. Sakatlıklar da oldu. Burada gol yemeden bir gol bulduk. Küçük bir avantaj ile rövanş maçına gideceğiz" dedi.
"TAKIM OLARAK LİGLERİN BAŞLAMASIYLA 6-8 HAFTALIK ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR"
Bir gazetecinin, "Bu takım geçtiğimiz sezon oynayan takıma benziyor. Mehmet Ekici frikikten atıyor, Trabzonspor kazanıyor. Shota’nın elinin bu takıma değdiğini ne zaman anlayacağız?" sorusuna ise Gürcü teknik adam, "Doğru tempo yapmak, çabuk hücuma çıkmak Trabzonspor’un ruhu. Bahane değil ama rakibimiz 11 kişi kendi sahasında bekleyen arkada fazla alan bırakmayan bir rakipti. Çabuk oynama ve fizik eksikliğimiz var. Bugün de hızla oynamayı takımımdan bekledim ama zamana ihtiyacımız var. 6 hafta 8 haftalık bir dönem var. Bir hata çok pahalıya mal oluyor. Eksiklerimiz var. Takım olarak birlikte bu zamanı getireceğiz" diye cevap verdi.
Sakat oyuncuları kampa getirmeyeceklerini belirten Shota, "Bu maçın rövanşını oynayacağız ve küçük bir kamp dönemi daha geçireceğiz. O yüzden sakat oyuncuları burada bırakacağız. Çünkü maç atmosferine gireceğiz" diye konuştu.
"TARAFTAR BANA OLAN İLGİSİNİ KELİMELERLE ANLATAMAM"
Seyircinin kendisine gösterdiği ilgiyi kelimelerle anlatamayacağını belirten deneyimli teknik adam, "Taraftarların bana olan ilgisini kelimeler anlatamam. Bu kadar beklemiyordum Ramazan’ın son günü olması dolayısıyla herkes güzel bir bayram yaşamak istiyor. Çok güzel bir atmosferdi. Çok güzel geçti. İnşallah daha heyecanlı ve daha güzel günler bizi bekliyor" ifadelerini kullandı.
Shota, rövanş maçına sakatlığı bulunan Constant’ın yetişebileceğini de sözlerine ekledi.
DIFFERDANGE 03 CEPHESİ
Differdange 03 Teknik Direktörü Marc Thome ise takımının çok iyi oynadığını düşündüğünü belirterek, "Pozisyona girmemize rağmen gol bulamadık. Mehmet Ekici’nin golü ile mağlubiyet ile ayrıldık. 1-0 değil de 2-1 olsaydı bu kadar üzülmezdik. 1-0’lık skordan sonrada ataklarımız oldu. Bizim amacımız defans yapıp kontratakla sonuca gitmekti ama olmadı. İkinci maça planlayacağımız stratejilerle hazırlanacağız" sözlerini sarf etti.