Trabzonspor sakatlıkları bulunan Bosingwa, Yatabare, Sefa Yılmaz, Aytaç Kara, Deniz Yılmaz, Oscar Cardozo ve Erkan Zengin’nin durumları hakkında açıklama yaptı.
Bordo-mavili kulübün resmi internet sitesinden sakat oyuncularla ilgili açıklamada şöyle denildi:
"JOSE BOSİNGWA:
Sağ diz ön çapraz bağ total rüptürü tanısı konan oyuncumuz Jose Bosingwa ile yapılan görüşmeler neticesinde Portekiz’de artroskopik ön çapraz bağ tamiri geçirmek üzere ülkesine gitmiştir.
MUSTAPHA YATABARE:
Sol kasık bölgesinde kas ve tendon yırtığı tanısıyla sezonu kapatan oyuncumuz Yatabare’nin tedavisi planlanan şekilde devam etmektedir.
SEFA YILMAZ:
Sol kalf bölgesinde soleus kas grubunda ikinci derece yırtık tanısı konan oyuncumuz Sefa Yılmaz’ın tedavisi ve özel saha ve salon çalışma programı planlanan şekilde devam ekmekte olup hafta sonu oynanacak olan Balıkesirspor maçına yetiştirilmeye çalışılmaktadır.
AYTAÇ KARA:
Sağ ayak tarak kemiğindeki kırık sebebiyle opere edilen oyuncumuz Aytaç Kara’nın planlanan tedavi programı devam etmekte olup, oyuncumuz koltuk değneklerinden bağımsız olarak normal yürüme paternine başlamıştır. Yapılacak son kontrolleri neticesinde 2 hafta sonra koşulara başlaması planlanmaktadır.
OSCAR CARDOZO:
Geçen hafta bel problemi sebebiyle kadrodan çıkartılan Oscar Cardozo’nun tedavisi planlanan şekilde devam ekmekte olup, saha çalışmalarına başlamıştır. Cardozo hafta sonu oynanacak olan Balıkesirspor maçına yetiştirilmeye çalışılmaktadır.
DENİZ YILMAZ:
Eskişehirspor maçında sol arka adalesinden sakatlanarak ikinci yarıya devam edemeyen oyuncumuz Deniz Yılmaz’ın yapılan muayene ve tetkikleri neticesinde biseps femoris kasında ikinci derece kas yaralanması (yırtığı) tanısı konulmuş olup, tedavisine başlanmıştır.
ERKAN ZENGİN:
Bir süredir burnundan nefes alma güçlüğü sıkıntısı yaşayan oyuncumuz Erkan Zengin’in yapılan ayrıntılı muayene ve tetkikleri neticesinde burnunda nazal deviasyon tanısı konulmuş olup kendisine 1 gün önce küçük bir cerrahi müdahale uygulanmış olup, yapılacak son kontroller neticesinde özel bir maskeyle çalışmalara başlaması planlanmaktadır."