Dünyaca ünlü spor organizasyonlarından, dünyanın en büyük spor kulüplerine kadar birçok alanda sponsorluk anlaşmalarına imza atan Türk Hava Yolları, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenecek olan Gelibolu Oyunları’nın resmi havayolu oldu.
Çanakkale Savaşı’nın 100. Yılı’nda savaşa katılan 7 ülke; Türkiye, Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, Hindistan, Yeni Zelanda ve Avustralya’nın üniversiteli sporcular tarafından temsil edileceği ve T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 25-29 tarihleri arasında düzenlenecek olan Gelibolu Oyunları’na Türk Hava Yolları sponsor oldu.
Yapılan anlaşmayla birlikte Gelibolu Oyunları’nın Resmi Havayolu olan Türk Hava Yolları, spora yaptığı yatırımlarla dünyaca ünlü bilinirliğini artırmaya devam ediyor.
Bugüne kadar Euroleague’e ismini veren, Barcelona, Manchester United, Borussia Dortmund, Olimpik Marsilya, Lionel Messi, Kobe Bryant, Didier Drogba gibi birçok önemli spor organizasyonu, spor kulübü ve sporcuya sponsor olan Türk Hava Yolları, Gelibolu Oyunları’nın Resmi Havayolu olarak organizasyona katılacak olan kafilelerin Türkiye ulaşımları konusunda destek olacak.
T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenecek olan Gelibolu Oyunları, 25-29 Nisan tarihleri arasında yapılacak ve sporcular, 3’e 3 basketbol, tenis, plaj voleybolu, bisiklet, kros, yüzme, ragbi, triatlon ve yelken branşlarında mücadele edecek.