Turkcell’in ana sponsorluğundaki Görme Engelli Milli Takımı, Güney Kore’de düzenlenecek Dünya Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek. Ay-yıldızlılar grubundaki ilk maçını 11 Mayıs’ta İspanya’ya karşı oynayacak.
Turkcell’in ana sponsorluğunda ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği B1 Türk Milli Takımı, 11-16 Mayıs tarihlerinde Güney Kore’nin başkenti Seul’de düzenlenecek Dünya Oyunları’nda mücadele edecek. Gruptan çıkmayı hedefleyen Türkiye’nin B Grubu’ndaki rakipleri İspanya, Rusya ve Arjantin olacak.
İlk maçında 11 Mayıs’ta İspanya ile karşılaşacak ay-yıldızlılar, ikinci maçında 12 Mayıs’ta İspanya, grubun son maçında ise 15 Mayıs’ta Arjantin’le mücadele edecek.
ÇETİN: "MİLLİLERİMİZ GURURLANDIRIYOR"
Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, “Görme engelli vatandaşlarımızın hayatın içinde yer alması için federasyon olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dünya Oyunları’na giderek, engelli vatandaşlarımızın neler başarabileceğini bizlere gösteren milli takımımızla gurur duyuyoruz. İnanıyorum ki, onların bu başarısı birçok engelli vatandaşımıza örnek olarak onların hayatın içinde yer almasını sağlayacak” şeklinde konuştu.
SEVİLENGÜL: "ENGELLERİ SPORDA DA AŞIYORUZ"
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül ise, “Turkcell olarak iletişim ve teknoloji olanaklarımızı ülkemizin ve toplumumuzun ekonomik-sosyal gelişimine katkı sağlamak için kullanıyoruz. Engellerin önce zihinlerde olduğuna inanıyoruz. ’Engel Tanımayanlar’ projemiz kapsamında engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu vizyon doğrultusunda, görme engelli spor federasyonuna tüm desteğimizi yansıtıyoruz. Görme engelli futbolcularımızın başardıklarıyla, engelleri nasıl ortadan kaldırdıklarına hep beraber şahit oluyoruz. Bu anlamda engel tanımayan sporcularımıza Dünya Oyunları’nda başarılar diliyorum” dedi.