Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği Balıkesir Şubesi’nin düzenlediği 2. Geleneksel Futbol Turnuvası, 30-31 Mayıs tarihleri arasında Ayvalık’ta yapıldı.
İki gün süren futbol turnuvasına A grubunda Yalova, Bilecik, Bursa, Edirne, B Grubunda; Balıkesir, Çanakkale, Eskişehir ve Kütahya dernek şubelerinin futbol takımları katıldı. Ayvalık’ın Küçükköy ve Altınova mahallelerindeki stadlarda oynanılan karşılaşmalar oldukça zevkli ve çekişmeli geçti. Maçlara A grubundan katılan Bursa, rakipleri Bilecik’i 5-1, Yalva’yı 2-0, Edirne’yi de 3-2 yenerek 9 puanla namağlup şampiyon oldu. Turnuvanın ikinciliğini 6 puanla Yalova, üçüncülüğü de 5 puanla Çanakkale takımı elde etti.
Yapılan maçlardaki yorgunluğu atmak için düzenlenen tekne gezintisine 8 takımdan 500 kişilik hakem, gözlemci ve aileleri katıldı.
Müzik eşliğinde güzel bir gün geçiren ve balık-ekmek ikramlarının yapılmasının ardından düzenlenen törende, Ayvalık’a gelerek maçlara katılan 7 dernek şubesinin başkanlarıyla, turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere plaketler verildi.
Karşılaşmalar sonunda 3. olan Çanakkale takımına kupasını Balıkesir İl Hakem Komitesi Başkanı Gültekin Durmaz, ikinci olan Yalova takımına kupasını TFFHGD Balıkesir Şubesi Başkanı Mehmet Özkan, turnuvanın şampiyonu olan Bursa takımına ise kupasını TFFHGD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve 2. Bölge Dernekler Sorumlusu Aytekin Durmaz takdim etti. Durmaz, dereceye giren takımları tebrik ederek karşılaşmalar süresince centilmenliği elden bırakmayan hakem futbolcular ile gözlemcilere teşekkür etti. Gültekin Durmaz 2015-2016 Geleneksel Futbol Turnuvasının Eskişehir’de oynanacağını açıkladı.