Türkiye Kadınlar Futbol 1. Ligi’nde son iki sezonu şampiyon tamamlayan Konak Belediyespor, yeni bir rekora imza atarak üçüncü kez şampiyonluğunu ilan etti.
Türkiye Kadınlar Futbol 1. Ligi’ni 50’şer puanla tamamlayan Konak Belediyespor ile Ataşehir Belediyespor, şampiyonluk için karşı karşıya geldi. Normal sezonda puanları ve ikili averajları eşit olan iki ekip arasında statü gereği tarafsız sahada oynanması gereken maç, İzmit İsmetpaşa Stadı’nda saat 14.00’da başladı. Konak Belediyespor, final maçını 2-0’lık skorla kazanarak şampiyonluk kupasını üst üste üçüncü kez İzmir’e götürme başarısı gösterdi. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte büyük sevinç yaşayan Konak Belediyesporlu futbolcular, maç sonunda düzenlenen törenle şampiyonluk kupasını kaldırdı.
TAVUR’DAN OYUNCULARINA ÖVGÜ
Konak Belediyespor Teknik Direktörü Hüseyin Tavur, maç sonu yaptığı değerlendirmede, kazanmayı hak edecek şekilde oynadıklarını belirterek, "Öncelikle çok mutluyuz. Yorucu bir sezonun ardından şampiyonluğu hak ettiğimize inanıyorduk ve bugün bunu 3. kez taçlandırdık. Tüm oyuncularımız yüreklerini ortaya koydu, şampiyonluğu sonuna kadar hak ettiler. Konak Belediye Başkanımız Sayın Sema Pekdaş’a verdiği destekler için teşekkür ediyoruz, biz de ona layık olmaya çalışıyoruz. Şampiyon olduk bundan sonra da Türkiye’yi Avrupa’da en iyi şekilde temsil edeceğiz" dedi.
Final maçını kazanarak Türkiye Şampiyonu olan Konak Belediyespor, aynı zaman da önümüzdeki sezon ülkemizi UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek.