Türkiye Bilardo Federasyonu tarafından Antalya-Kilikya Palace Otel’de düzenlenen Türkiye Pool Bilardo Şampiyonası 1. Etabı, bu zamana kadar pool bilardo alanında en çok katılımın sağlandığı organizasyon oldu.
Türkiye Pool Bilardo Şampiyonası 1. Etabı, 26-29 Mart tarihleri arasında Antalya-Kilikya Palace Otel’de düzenlendi. Antalya’ya bilardo heyecanı yaşatan turnuva, 128 erkek, 16 kadın ve 22 genç bilardocunun mücadele ettiği, antrenör ve idareci sayısıyla birlikte toplam 200 kişilik önemli boyutta bir organizasyona dönüştü.
Bu zamana kadar pool bilardo alanında en çok katılımın sağlandığı organizasyon unvanını alan Türkiye Pool Bilardo Şampiyonası 1. Etabı’nda, Kilikya Palace Otel’in katkılarıyla sporculara 10 bin Dolar ödül verildi.
Turnuvada erkekler kategorisinde Onur Yıldırım birinci olurken, kadınlar 8 Top yarışmasında Sinem Kökten, 9 Top yarışmasında ise Eylül Kibaroğlu birinci oldu. Gençler 8 Top kategorisinde Samet Değirmenci ipi göğüslerken, 9 Top kategorisinde ise birinciliği Samet Gökduman elde etti.
FEDERASYON BAŞKANI DA YARIŞTI
Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan’ın da bir ilki gerçekleştirerek turnuvaya kayıt yaptırıp sporcu olarak mücadele etmesi, yeni federasyon yönetiminin Pool Bilardo’ya verdiği önemi gösterdi.
Ersan Ercan, turnuva sonrası yaptığı açıklamada, federasyon yönetimi olarak pool bilardoya büyük önem verdiklerini vurguladı.
Türkiye Pool Bilardo 8 Top Şampiyonası 1. Etabı’nda madalya tablosu ise şu şekilde oldu:
Erkekler
1. Onur Yıldırım
2. Murat Teker
3. Mehmet Bakıcı ve Ferdi Özdemir
Kadınlar 8 Top
1. Sinem Kökten
2. Eylül Kibaroğlu
3. Aygen Berk ve İrem Öç
Kadınlar 9 Top
1. Eylül Kibaroğlu
2. Sinem Kökten
3. İrem Öç ve Gizem Bahur
Gençler 8 Top
1. Samet Değirmenci
2. İbrahim Vatansever
3. Arda Baykara ve Evren Kaya
Gençler 9 Top
1. Samet Gökduman
2. Yusuf Vardar
3. Samet Değirmenci ve İbrahim Vatansever