Altınordu’nun 20 ülkeden 48 takımın katılımıyla düzenlediği U12 İzmir Cup, Selçuk-Efes Tesisleri’nde başladı. Futbol coşkusu, gol ve şovun ön plana çıktığı dev turnuvada çocuklar ve futbolseverler keyifli saatler yaşadı.
Türkiye’nin küçük yaş grubundaki en büyük futbol turnuvası olan U12 İzmir Cup, 20 ülkeden 48 takımın katılımıyla Altınordu’nun Selçuk-Efes’teki tesislerinde başladı.
Altınordu’nun düzenlediği, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği dev turnuvada Ajax’tan Sheffield United’a, Athletic Bilbao’dan Dinamo Kiev’e kadar Avrupa’nın en ünlü futbol kulüplerinin 12 yaş altı takımları, 17 Türk ekibine karşı mücadele veriyor. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor, Kasımpaşa, Eskişehirspor, Başakşehir, Altay, Altınordu, Göztepe, Bucaspor, İzmirspor, Karşıyaka, Bornova, İzmir Büyükşehir Belediyespor ve Balçova Yaşamspor, U12 Cup’ta ülkemizi temsil ediyor.
Juventus ve Roma’nın büyük uçak rötarları nedeniyle son dakikada gelemediği turnuvaya, gece geç saatlerde Akhisar Belediyespor ile Manisaspor U12 takımları dahil edildi. Günün başlama düdükleri sabah 08.00’de çaldı ve aynı anda yan yana sahalarda Beşiktaş - Dinamo Kiev, Galatasaray - Ariston Ruse, Fenerbahçe - Nordsjaelland, Nürnberg - Admira Wacker, Kasımpaşa - Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach - Gabala, Göztepe - Twente maçları oynandı. İlk maçlardaki en farklı skorları 4-0’lık sonuçla Borussia Mönchengladbach elde etti.
U12 İzmir Cup’ın ilk gününde 25’er dakikadan 130 maç oynandı. Çocuklar 3 gün boyunca 500’e yakın karşılaşmaya çıkacaklar ve İzmir’de futbol dolu 3 gün yaşanacak.
84 BASIN MENSUBU AKREDİTE OLDU
U12 İzmir Cup’a 7’si yabancı, 57’si ulusal olmak üzere toplam 84 basın mensubu akredite oldu. Maçları, Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan’ın davetlisi olarak UEFA Şeref Üyesi ve FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik de izledi.
2 BİN FUTBOLSEVER İZLEDİ
Ülkemizin en geniş kapsamlı çocuk yaş futbol turnuvasını 2 bine yakın yerli - yabancı futbolsever izledi. Özellikle Alman ekiplerinin taraftarları tribünlere renk katarlarken, tesis gol, şov ve futbol coşkusuna ev sahipliği yaptı. Trabzonsporlu futbolcular ise müsabakalara üzerinde “Altnordu’nun altın kalpli başkanı, seni seviyoruz” yazılı pankartla çıktılar.
FUTBOL VE EĞLENCE BİR ARADA
U12 İzmir Cup’ta çocuklar, futbolun yanı sıra çeşitli aktivitelere katılarak eğlenceli saatler geçirdiler. Canlı langırt, çim kayağı ve çuval yarışı gibi etkinlikler, özellikle Alman oyuncuların büyük ilgisini çekti. Etkinlikler gün boyunca devam ederken, Altınordu Bandosu da marşlar ve şarkılarla eğlenceye eğlence kattı.