Temel ELCİVAN / DUİSBURG () - Almanya Bundesliga ekiplerinden olan ve Ozan Kabak'ın formasını giydiği VFB Stuttgart, Almanya 2'nci Ligi kulüplerinden Holstein Kiel'de forma giyen Atakan Karazor'u transfer ettiğini resmen açıkladı.
VFB Stuttgart Kulübü'nün resmi İnternet sitesinden yapılan açıklamada, 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Atakan Karazor'un kırmızı beyazlı renklere bağlandığı duyuruldu. VFB Stuttgart Kulübü, Atakan Karazor ile 30 Haziran 2023 yılına kadar sözleşme imzaladığını açıkladı.
Karazor, yapılan anlaşmanın ardından VFB Stuttgart forması ile poz verirken, eski milli futbolcu ve VFB Stuttgart'ın yöneticisi Thomas Hitzlsperger, transferle ilgili şunları söyledi: "Atakan Karazor, Holstein Kiel ile iyi bir sezon geçirdi, kendisini uzun zamandır takip ediyoruz. Kendisinin geliştirdiği kabiliyetlerini, bizim kulüpte de devam ettirip, önemli görevler alacağına inanıyoruz."
Bundesliga ekibi ile mukavele imzalayan Atakan Karazor ise şu ifadeleri kullandı: VFB Stuttgart yönetimi tarafından bana gösterilen güvenden dolayı teşekkür ediyorum. Bu güven karşısında en hızlı şekilde, VFB Stuttgart formasıyla sergileyeceğim performansla karşılık vereceğim. Yeni takımımda, yeni arkadaşlarımla tanışmak için şimdiden sabırsızlanıyorum. Holstein Kiel'de geçen yıllarımın, benim gelişimime önemli katkısı oldu. Kulübün yönetimine ve takım arkadaşlarıma ve taraftarlara teşekkür ediyorum."
Atakan Karazor, Holstein Kiel forması ile bu sezon 21 maçta forma giydi, iki gol atıp iki de asist yaptı. Essen doğumlu olan 22 yaşındaki Atakan Karazor, sırasıyla SV Essen (U7), VFL Bochum (U17), VFL Bochum (U19), Borussia Dortmund İkinci Takım ve Holstein Kiel'de forma giydi.

FOTOĞRAFLI