Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, matematiksel olarak PTT 1. Lig’e düştüklerini ve kalan 2 maçlarını galibiyetle tamamlamak istediklerini söyledi.
Hikmet Ferudun Tankut Tesisleri’nde haftalık olağan basın toplantısı düzenleyen Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, takımda sözleşmesi biten 10 oyuncunun olduğunu belirterek, “3 kez 1. Lig’e düştük. Ancak geçen yıl düşen takımlara baktığımızda bu yıl tekrar üst lige çıktı. Mevcut kadromuzu koruyarak üzerine yapılacak takviyelerle kısa sürede bu lige tekrar geri dönüş yapacak adaylardan biri Karabükspor” dedi.
"WATERMAN VE KUMBELA’YI DİSİPLİNSİZ DAVRANIŞLARINDAN DOLAYI KADRO DIŞI BIRAKTIM
Vural, kaleci Waterman ve Kumbela’yı disiplinsiz davranıştan dolayı kadro dışı bırakarak alt yapıya gönderdiğini söyleyerek, “Sivas maçında 7 oyuncumuz sakat ve iki oyuncumuz sakat olduğundan 9 oyuncumuzda kadroda yer olmayacak. Şu an matematiksel olarak PTT 1. Lig’e düştük. Kalan iki maçımızı da kazanarak 31 puanla ligi tamamlamak istiyoruz” dedi.
"DÜŞMEK BENİ ÇOK ÜZDÜ"
Ligden neden düştüklerini verdiği istatistiklerle masaya yatıran Vural, iyi oynadıkları bütün maçlarda bir türlü sonuçlara gidemediklerini anlattı ve bunu oynanan maçlardan örnekler verdi.
Kardemir Karabükspor’un küme düşmeyi hak etmediğini ancak maalesef bunun gerçekleştiğini belirten Vural, "34 puanla üzerimizdeki Rize ligde kalırsa, kendi adımıza düşündürücü bir tablo ortaya çıkıyor. 3 puan farkla bu ligden düşmüş oluruz. Bu da çok canımızı acıtacak puansal bir farkla düşmüş olacağız. Kalan 2 maçta alacağımız 6 puanla bir şeyleri Türk futbolu adına daha yüksek sesle konuşmuş oluruz. Burada da son noktaya kadar taviz verilmeden çalışmalarımız devam edecek. Kendi geldiğim döneme baktığımda 11. maçta küme düşmüş olduk. Evimizdeki maçlarda kazandığımız kadar puanı dışarıda kazansak ligde kalma şansımız çok fazla olurdu. 6 maç dışarıda 5 maç içeride oynadık. Oyunsal anlamdaki başarımızı sonucu yansıtamayan bir takım olduk. Kardemir Karabükspor’un sportif başarıları ortada. Burada olmaktan çok mutlu olduk. Düşmek beni çok üzdü. Bana verilen değere rağmen başarılı olamadık. Herkes hakkını helal etsin. Elimizden geleni 3 aylık sürede yaptık ve çok çalıştık" diye konuştu.
Takımın bir an önce durumu kabullenip PTT 1. Lig psikolojisine hazır olması gerektiğini ve gelecek sezona hazır olmalarının önemli olduğunu da vurgulayan Vural, “Psikolojik olarak biz buna hazırdık, takımda 10’a yakın futbolcunun sözleşmesi bitiyor. Ancak anlaşılırsa kalmaları mümkün. 19 arkadaşımız takımda kalıyor. Sakat olanlara izin verilecek tedavileri için. Benim sözleşmem sezon sonunda bitiyor. Yönetim benle devam etmek isterse ben burada ekibimle kalmak istiyorum."
Süper Lig’e çıkmanın kolay olmadığını ancak ligden düşen takımların kadrolarını bozmadığı takdirde yeniden yükselebildiklerini verdiği örneklerle aktaran Vural, "Bir kaç takviyeyle ve kadrosunu koruduğu takdirde bu takım bana kalırsa kimseye değmeden tekrar yukarıya çıkar. Bu takımın geri dönüş yapacak en önemli adaylardan birisi olduğunu düşünüyorum" ifadesine yer verdi.