Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Yeni Diyarbakırspor’un basın ve medya sorumlusu Saffet Azbay, Denizli Büyükşehir Belediyespor maçının hakemi Hüseyin Sabancı’ya tepki göstererek, ligden çekilme kararını bölge takımları ile toplantı yaparak değerlendireceklerini söyledi.
Yeni Diyarbakırspor, play-off rövanşında Denizli Büyükşehir Belediyespor maçında yaşanan olaylar sonrası ligden çekilme kararı aldı. Bölge takımları ile hafta içi yapılacak olan toplantı sonrası karar düzenlenecek basın toplantısı ile açıklanacak.
Spor Toto 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Yeni Diyarbakırspor, oynadığı play-off rövanş maçı sonrası yaşanan olayların ardından ligden çekilme kararı aldı. Kendi evinde Denizli Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşan Yeni Diyarbakırspor 90+6’da penaltıdan yediği golle play-off’tan elenmiş, maçın ardından penaltı kararına tepki gösteren taraftarlar sahaya inmişti.
Yaşanan olaylar sonrası Yeni Diyarbakırspor, bölge takımları ile birlikte hafta içi toplantı düzenleyecek.
"POZİSYONLAR ISRARLA BİZİM ALANA ALINDI"
Konuyla ilgili açıklama yapan Yeni Diyarbakırspor Kulübü Basın ve Medya Sorumlusu Saffet Azbay, ligden çekilme kararını kendi başlarına almadıklarını söyledi.
Azbay, Denizli Büyükşehir Belediyespor maçında yaşananları tüm Türkiye’nin gördüğünü belirterek, "Maruz kaldığımız karar canlı yayın ile gösterildi. Maçtan sonra tabiri caizse bıçak kemiğe dayandı. Binlerce taraftar tepkilerini ortaya koydu. Bu olay sıradan bir spor olayı değildir. Maçın hakemi Diyarbakır için sabıkalı bir hakemdir. Daha önce Diyarbakırspor’un Tokatspor karşısında haksız bir karar ile küme düşmesine sebep olan bir hakemdir. Kendisi maça atanınca medya yolu ve TFF binası aranarak bu çekinceler belirtilmiştir. 89. dakikada Yeni Diyarbakırspor’un öne geçmesinin ardından hakemin tutumu değişti. Herkes maçın son 6 dakikasını izlesin. Pozisyonlar ısrarla bizim alana alındı. Taraftarlarımız geçen haftalarda mağlup veya galibiyet almamıza rağmen hakemleri ve futbolcuları alkışlayarak uğurladı" dedi.
"BÖLGEMİZ BAŞTA OLMAK ÜZERE BİRÇOK BATI TAKIMI DESTEKÇİMİZ"
Bölgedeki takımların da Yeni Diyarbakırspor’a destek olduğunu dile getiren Azbay, "Cizrespor, Dersimspor, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Van Büyükşehir Belediyespor ve Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden takımlar bize destek oldu. Batıdaki kulüplerden büyük bir ilgi gördük. Hafta içerisinde bölgedeki takımlar ile birlikte Diyarbakır’da değerlendirme toplantısı yapacağız. Alınan karar ortak bir karar olacaktır. Prensip olarak alınan düşünceler ile birlikte adım atılacaktır. TFF bölgede sporu bitirmiştir. Oranını hesapladığımızda bölgenin 95’i profesyonel liglerde oynamamakta. Birçok kulüp aynı şekilde mağduriyet yaşadı" diye konuştu.