İş adamı Mehmet Akman’ın Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıkmaya başladı.
İki gün önce Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır ile görüşüp, çıkışta Yeni Malatyaspor yönetimine talip olduğunu söyleyen bir dönem Eskişehirspor’da da kulüp 2. başkanlığı görevini yapan Mehmet Akman, “Biz bu gömleği giymeye hazırız” dedi.
Büyükşehir belediye başkanı Çakır - iş adamı Akman görüşmesinde Akman’ın bütçe ve oluşturacağı yönetim konusunda kapsamlı bir çalışmasının olduğunu, bunu kongre öncesi açıklayabileceğini Çakır ile paylaştığı öğrenildi.
Görüşmede Ahmet Çakır’ın Akman’a kulübün mevcut başkanı Adil Gevrek ile de bir görüşme gerçekleştireceğini ve kulübü şampiyon yapan Gevrek’e son kararını soracağını söylediği de öne sürülüyor.
İŞ ADAMI MEHMET AKMAN: ”BİR AN ÖNCE BELİRSİZLİĞİN NETLEŞMESİ LAZIM”
İş adamı Mehmet Akman ise görüşme ile ilgili yaptığı açıklamada, “Hedef eğer şampiyonluk olacaksa, takım Süper Lig’de olacak ve Süper Lig’de de iddialı olacaksa, biz bu gömleği giymeye hazırız” dedi.
Malatya’nın doğup büyüdüğü ve vefa borcunun olduğu bir yer olduğunu dile getiren Akman, “Böyle bir başarı yakalanmışken, bu kitleyi ve rüzgarı arkasına almışken, bu rüzgarla takımın artık Süper Lig’de olması lazım. Mevcut başkanın bir yıl içerisinde takımı şampiyon yapması gerçekten takdire şayan. Bu konuda haksızlık yapmamak lazım. Gönlüm, Adil beyin güçlü bir yönetim kurarak, çıkmış olduğu yolda başarılarını devam ettirmesini diler. Biz yine her zaman destek vermeye hazırız. Gömleği biz giymesek de desteğe hazırız. Ama süreç çok dar, gömleği kim giyecekse giymeli. Futbolcu yapısı, tesis yapılanması ve teknik heyet bulma çalışmaları ile ay sonunda bu takımın kampa girmesi lazım. Kampa paramparça sokulursa sonu fiyasko olur. Bir an önce belirsizliğin netleşmesi lazım yoksa sonu hüsran olur” dedi.