PTT. 1 Lig’in çiçeği burnunda takımı Yeni Malatyaspor’da yönetim belirsizliği sürüyor. Mevcut futbolcularına ödemelerini yapamayan Adil Gevrek yönetimi gelecek sezon için kararsız. Geçen hafta sonu gerekli çoğunluk sağlanamadığından 31 Mayıs’a ertelenen kongre öncesinde başkan Gevrek’in nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor.
Takımı şampiyon yaptıktan sonra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile görüşen ve tam destek alarak, “Yönetimini güçlendir ve devam et” şeklindeki onayla yola çıkan Adil Gevrek’in aradığı güçlü ekonomik desteği bulamadığı ifade ediliyor.
İnönü Stadı’nda kaldırılan kupanın hemen ardından sosyal medyada ‘başkan kupayı aldı ve gitti’ yönündeki bir mesajdan dolayı morali oldukça bozulduğu belirtilen Gevrek’in perşembe günü Malatya’ya gelerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile bir görüşme daha gerçekleştireceği öğrenildi.
Bu gelişmelerin ardından İstanbul’da katıldığı bir yemekte zehir zemberek açıklamalarda bulunan Gevrek’in Malatya’da takımın şampiyonluğa oynamasını istemeyen bir çevreden bahsederek üstü kapalı imalarda bulunması kongre öncesi camiada kafa karışıklığına yol açtı.
31 Mayıs’ta hem seçim hem de mali kongresini gerçekleştirecek Yeni Malatyaspor’da birçok sorunun cevabı da bu tarihten sonra belli olacak. Göreve yeni gelecek yönetim gelecek sezonun hocasını, transferi, gidecek ve kalacak oyuncuları, kulüpteki işleyişi, tesislerin yapım sürecini ve birçok konuyu aydınlığa kavuşturacak.
Yeni Malatyaspor’un 31 Mayıs’taki seçim kongresinin ise ertelenme ihtimali bulunmuyor. Mali kongre için zorunlu olarak toplanacak delegeler, toplantı hazır sayısına ulaşıldığı için seçim kongresini de yapmış olacak. Mevcut Başkan Adil Gevrek’in hafta içi Malatya’ya gelip, Büyükşehir Belediye Başkanı ile son bir görüşme yapması beklenirken, aynı zamanda Kulübün Divan Kurulu Başkanı Ahmet Çakır’ın, Gevrek’in tutumuna göre alternatiflere yönelebileceği konuşuluyor.