Yeni Malatyaspor’un orta saha oyuncusu Vedat Budak, yaşanan terör olaylarına tepki göstererek, “Hiçbir şey insan canından kıymetli değildir” dedi.
PTT 1. Lig’de hafta sonu Kardemir Karabükspor deplasmanına konuk olacak Yeni Malatyaspor’da bu maçın hazırlıkları sürerken, takımın Diyarbakırlı olan orta saha oyuncusu Vedat Budak, şehit haberlerinin gelmesine çok üzüldüklerini söyledi.
Türkiye’nin çok güzel bir ülke olduğunu ve herkese yetebilecek kadar oksijenin bulunduğunu kaydeden Vedat, “İnanın ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Gencecik insanlar ölüyor. Futbolun önüne geçen şeyler var. İnsan sağlığı, canı her şeyden daha önemlidir. Futboldan, müsabakalardan, şampiyonluklardan daha önemlidir. Çok güzel bir ülkemiz var. Aynı ülkede, aynı nefesi soluyoruz. Gencecik insanların ölmesini istemiyoruz. Televizyonu ve telefonu açmaktan korkuyoruz artık. Sürekli şehit haberleri geliyor. Bunların hiç birinin yaşanmasını istemiyoruz. 4 mevsimi yaşayan tek ülkeyiz. Bizim ülkemizi hiçbir ülke çekemiyor. Bir an önce silahların susması, huzurlu bir ortamın oluşması lazım. Yediğimiz yemekten, içtiğimiz sudan tat alamıyoruz artık. Bu ülkeyi çok seviyorum. Ben de Diyarbakırlıyım, ailem orada yaşıyor. Gece rahat uyuyamıyorum. Sürekli diken üzerindeyim. Ne olacağı belli olmuyor. Bunlar amaçsız şeyler olduğu için üzülüyorum. Bir an önce gencecik insanların ölümünün son bulması lazım” dedi.
“BURANIN BİR İSMİ, BİR GEÇMİŞİ VAR”
Bu haftaki Karabük maçına da değinen Vedat, takımın giderek yükselen bir form grafiğinin olduğunu, bunu Karabük maçında da sürdürmek istediklerini ifade etti. Vedat, “Takıma yeni katılan arkadaşlarımız var. Onların da takıma alışmasıyla daha iyi duruma geleceğiz. Gerçekten kaliteli oyuncular transfer edildi. Zaten maç maç performansı artan bir takımız. Burası Malatya. Buranın bir ismi var, bir geçmişi var. Bir maça çıktığınız zaman o ismi bile çok değer gören bir takımız. Umuyorum hak ettiğimiz başarıları göreceğiz. Ben de haftalar ilerledikçe kendini bulan bir oyuncuyum. Zaten ilk kez geçen sezon Yeni Malatyaspor formasıyla 2. ligde oynadım. Daha önce de bu ligde görev yapıyordum. Ben haftalar ilerledikçe daha iyi duruma geleceğime inanıyorum. İnanıyorum ki forma şansı bana da gelecektir” diye konuştu.