Trabzon’un Sürmene İlçesi’nde bir düğün töreni sırasında yaşanan uçan kayık kazasında düğün salonu sahibi İsmail Kılıç açıklamalarda bulundu.

Trabzon’un Sürmene İlçesi’nde İsmail Kılıç tarafından işletilen düğün salonunda iki gün önce yaşanan kazada, salona has özel olarak tasarlanmış kayık ile gelin odasından havadan salona inen gelin ve damat, tespit edilemeyen bir nedenden dolayı kayığın bir ucunun aşağıya sarkması sonucu yere düşmüştü. Kaza anı düğünde bulunan davetliler tarafından cep telefonu ile çekilip sosyal medyada paylaşılınca video en çok izlenen videolar arasında yerini almıştı

Olay sonrası iş yeri sahibi İsmail Kılıç, karşı karşıya kaldıkları kazanın teknik olarak halen tespit edilemediğini söyledi. Kılıç, televizyonlarda çıkan haberlerin sadece olay anının gösterdiğini ve bunun gerçeği yansıtmadığını belirterek “Olay sonrası yaptığımız incelemelerde kazanın nasıl meydana geldiğini halen anlamış değiliz. Sistemde bir çok güvenlik sistemi aynı anda işliyor. Bu kayığın bu şekilde sistemden çıkması teknik olarak mümkün değil. Teknik ekipler tarafından yapılan adli incelemede her hangi bir şey tespit edilemedi. Ne kayığı taşıyan çelik teller kesildi ne de motor boşaldı. Nasıl olduğunu anlamak mümkün değil. Bu teller 4 ton çekiyor. Hepimiz müslümanız, inanıyoruz; bunun tek bir açıklaması var o da göz değdi. İnsanların gözü, nazar uçak düşürür. Bu yaşanacaktı ve yaşadık. Bu damat ile benim kaderim” dedi.
Kılıç televizyon haberlerinde çıktığı gibi halatların kesilmediğini belirterek “Haberlerde çıktığı gibi kesinlikle halatlar kesilmedi. Bu bilgi doğru değil” ifadelerini kullandı.

Öte yandan yaşadıkları talihsiz kazanın ardından Yücel Çifti, için olayın ardından ertesi gün ikinci bir düğün tertiplendi. Yaşadıkları talihsiz olay sonrası çift, ikinci bir düğün ile yarım kalan saadetlerini tamamlarken, gelin ve damadın sağlık durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi.