Tekirdağ İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Ocak ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi.

Tekirdağ İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Ocak ayı olağan toplantısı Vali Aziz Yıldırım başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda yapıldı. Vali Yardımcısı Osman Abdullah Günaydın ve İl İstihdam Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün 2020 faaliyet ve çalışmaları hakkında İl Müdürü Yaşar Esen tarafından bilgi sunuldu.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında, 2020 yılının genel bir değerlendirmesi yapıldı. Covid-19 pandemisinin istihdam üzerindeki etkilerinin önlenmesi için İŞKUR tarafından uygulanan pasif iş gücü programları (kısa çalışma uygulaması, nakdi ücret desteği ödemesi, işsizlik sigortası işlemleri) görüşüldü. Tekirdağ’ın sosyo-ekonomik yapısı, iş gücü piyasası, örgün ve yaygın eğitim ve İŞKUR kurs ve programlarına ilişkin bilgilerin yer aldığı 2020 yılı faaliyet raporu uygun bulundu.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında, Tekirdağ İŞKUR’un 2021 yılı Yıllık İşgücü Eğitim Planı hazırlandı. Ayrıca, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’ne ve bağlı Hizmet Merkezlerine sunulan Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Projeleri incelendi ve projelerin, “Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden veya İşveren Vekillerinden 22 Mayıs 2003 Tarihli ve 4857 Sayılı İş Kanunu’nun 101. maddesi uyarınca Tahsil Edilen İdari Para Cezalarının Kullanımı Hakkında Karar Vermeye Yetkili Komisyon’a sunulmasına karar verildi.