Şüphesiz video pazarlama, tanıtım araç kutunuza yapılan en yeni eklemelerden biridir. Ancak hala şüpheleriniz olabilir. İşletmenizi tanıtmak için videoları kullanmayı düşünmeye değer mi? Pazarlamanızda video içeriği oluşturmak ve kullanmak için yeterli kaynağınız var mı?

Kısa cevap: Evet, buna değer. Sadece herkes bunu yaptığı için değil, aynı zamanda video, piyasadaki en çok yönlü ve kârlı dijital pazarlama araçlarından biri olduğu için. İşte şu anda video pazarlamayı kullanmanız için 8 neden.

1. Video, Dönüşümleri ve Satışları Artırır

Her şey sırayla. Videolar size ciddi para kazandırabilir. Açılış sayfanıza bir ürün videosu eklemek, dönüşümleri %80 oranında artırabilir.

Video ayrıca doğrudan satışlara da yol açabilir. Araştırmalar, bir ürünle ilgili açıklayıcı video izleyen kullanıcıların %74'ünün daha sonra satın aldığını gösteriyor. Şimdi heyecan verici ürün videolarınızı oluşturmaya başlasanız iyi olur!

Düşünüldüğünde görme en baskın duyumuzdur. Beynimize iletilen bilgilerin çoğu görseldir. Bu nedenle, zaten resimler etkileşimi büyük ölçüde artırabiliyorsa, hareketli resimlerin işletmenize neler yapabileceğini hayal edin.

2. Video Harika Bir Yatırım Getirisi Gösteriyor

Sizi daha da heyecanlandırmak için işletmelerin %83'ü videonun iyi bir yatırım getirisi sağladığını söylüyor. Video prodüksiyonu henüz en kolay ve en ucuz görev olmasa da, büyük zaman harcıyor. Ayrıca, çevrimiçi video düzenleme araçları sürekli olarak gelişiyor ve daha uygun fiyatlı hale geliyor. Ve akıllı telefonunuz bile zaten oldukça iyi videolar çekebilir.

Video düzenleme programı ile filtreler, efektler, şablonlar, çıkartmalar, araçlar ve daha pek çok şeyle birlikte geliyor. Size değerli zaman ve paradan tasarruf sağlayacaktır. Doğrudan harekete geçmek ister misiniz?

Ayrıca videolarınızın mükemmel olması gerekmiyor. Önemli olan içerik! Son araştırmalar, kullanıcıların çoğunlukla ürünü veya hizmeti yeterince açık bir şekilde açıklamayan videolardan vazgeçtiğini gösteriyor. Düşük kalite ve kötü tasarım o kadar önemli değil. Bu yüzden videonun pizza gibi olduğunu söylemek doğru olur. Kötü de olsa yine de gideri var.

3. Video Güven Oluşturur

Güven, dönüşümlerin ve satışların temelidir. Ancak güven inşa etmek başlı başına bir hedef olmalıdır. İçerik pazarlamasının tüm konsepti, güvene ve uzun vadeli ilişkiler oluşturmaya dayanır. Satışı durdurun ve insanlara ilginç ve faydalı bilgiler sağlayarak size gelmesine izin verin.

Video içeriğinin bizi meşgul etmesi ve duyguları ateşlemesi muhtemeldir. YouTuber'lar markanızı tanıtmak için en güçlü sosyal medya figürü haline geldi. Dolayısıyla, içerik pazarlama konusunda ciddiyseniz, video konusunda da ciddi olmalısınız.

Tanıtım videoları da güveni artırabilir. Bazı tüketiciler dolandırıcılık ve hile yapmaktan korktukları için internet üzerinden ürün ve hizmet satın alma konusunda hala şüphecidirler. Ancak etkili pazarlama videoları, ürünlerinizi sohbet şeklinde sunar. Bu, bireysel bir yaklaşım duygusu yaratır; bu nedenle tüketicilerin %57'si, videoların çevrimiçi satın alma konusunda kendilerine daha fazla güven verdiğini söylüyor.

4. Google Videoları Seviyor

Videolar, ziyaretçilerin sitenizde geçirdiği süreyi artırmanıza olanak tanır. Bu nedenle, daha uzun süre maruz kalma güven oluşturur ve arama motorlarına sitenizin iyi içeriğe sahip olduğu sinyalini verir. Web sitenize gömülü bir videonuz varsa, Google'da ilk olarak görünme olasılığınız 53 kat daha fazladır. Google artık YouTube'un sahibi olduğundan, videoların arama motoru sıralamanızı ne kadar etkilediği konusunda önemli bir artış oldu.

Youtube'daki videolarınızı SEO için optimize ettiğinizden emin olun. İlginç başlıklar ve açıklamalar yazın. Web sitenize, ürünlerinize ve hizmetlerinize geri bir bağlantı ekleyin. Potansiyel müşterilere bir sonraki adımı atmaları için yol verin. Eylemleri daha da teşvik etmek için etkileşimli videoların dünyasını keşfedin.

5. Mobil Kullanıcılara Video İtirazları

Video ve mobil birbirinden ayrılmaz ikili. Tüketicilerin %90'ı videoları cep telefonlarından izliyor. 2013'ün üçüncü çeyreğinden itibaren, mobil video görüntülemeleri yüzde 233'ten fazla arttı. YouTube, mobil video tüketiminin her yıl %100 arttığını bildiriyor. İnsanlar hareket halindeyken video izlemeyi sevdiğinden ve akıllı telefon kullanıcılarının sayısı arttığından, video kitleniz giderek büyüyor.

Ayrıca Google, akıllı telefon kullanıcılarının, cihazlarında video içeriği veya reklamlar gösteren markalarla kişisel bir bağlantı duygusu hissetme olasılığının TV izleyicilerinden iki kat ve masaüstü izleyicilerden 1,4 kat daha fazla olduğunu söylüyor.

Mobil videonun büyümesi, markaların insanların akıllı telefonlarında yaşadıkları kişisel deneyime duyarlı olmaları gerektiği anlamına geliyor. Örneğin, tükettikleri video içeriğinde onlara daha iyi bir seçenek sunun.

6. Video Pazarlama Her Şeyi Açıklayabilir

Yeni bir ürün veya hizmet mi piyasaya sürüyorsunuz? Nasıl çalıştığını göstermek için bir video oluşturun. Kullanıcıların %98'i bir ürün veya hizmet hakkında daha fazla bilgi edinmek için açıklayıcı bir video izlediklerini söylüyor. Bu nedenle video pazarlama kullanan işletmelerin %45'i ana sayfalarında açıklayıcı bir video olduğunu söyledi. Bu işletmelerin %83'ü ana sayfa açıklayıcı videolarının etkili olduğunu söylüyor.

Zor bir kavramı açıklamaya mı çalışıyorsunuz? Animasyonlu videolar oluşturun. Animasyon, hiçbir metin veya canlı videonun yapamayacağı kavramları hayata geçirebilir. Ayrıca, sıkıcı konuşma kafaları artık dağınıklığı kırmak için yeterli değil. Animasyonlu videolar eğlence, nostalji ve sadeliğin mükemmel bir birleşimidir.

7. Video En Tembel Alıcıları Bile Etkiler

Video, öğrenmek için harika bir araçtır, ancak tüketmesi de çok kolaydır. Günümüz hayatı, uzun ürün açıklamalarını okumak veya hizmetleri derinlemesine incelemek için zaman bulamayacak kadar meşgul. Modern müşteri ürünü çalışırken görmek istiyor. Video tercihi, içerik pazarlamanızda video kullanmanın en önemli itici güçlerinden biridir.

Video pazarlama geniş bir kitleyi yakalayabilir ve birçok düzeyde çalışır. En tembelleri bile. Potansiyel müşterinin yalnızca gözlerini değil kulaklarını da hedeflediğinizden emin olun. Rekabet avantajınız iki kat güç kazanır!

8. Video Sosyal Paylaşımları Teşvik Ediyor

Sosyal ağlar da yeni özellikleriyle video içeriklerini teşvik ediyor. Facebook, 3600 Video, Live Video ve Lifestage'i (Gençler için Video Merkezli Uygulama) kullanıma sundu. Instagram 60 Saniyelik Videolar ve Instagram Hikayeleri'ni devreye soktu, Twitter'da Periscope var. Ve YouTube, dünyanın en popüler ikinci sosyal ağı.

Ancak, bir sosyal medya bağlamında, video pazarlamacıları, insanların gerçekleri değil, duyguları paylaştığını hatırlamalıdır. Kullanıcıların %76'sı, eğer eğlenceli olsaydı, markalı bir videoyu arkadaşlarıyla paylaşacaklarını söylüyor. Bu yüzden sosyal paylaşımları teşvik etmek için eğlenceli eğlenceli videolar oluşturun. Duygular tam olarak yatırım getirisi değildir ancak sosyal paylaşımlar sitenize gelen trafiği artırabilir ve oradan alabilirsiniz.