Kartal Anneleri davetlisi olarak ‘Aile İçi İletişim ve Kontrollü Teknoloji Kullanımı’ konulu bir söyleşi yapan Davranış Bilimci, Yazar ve Konuşmacı Pınar Holt’un ardından, Psikolog Nagehan Yetginer, ‘Eşler Arası İletişim Problemleri ve Çözümleri’ konulu bir söyleşi gerçekleştirerek, hanımlara önemli bilgiler paylaştı.

Kartal Anneleri kurucusu Demet Erdal’ın organize ettiği ve hanımların yoğun ilgi gösterdiği sabah kahvaltılı söyleşi, KNDF Marine Otel’de gerçekleşti.

Pınar Holt, hanımlara; ‘Çocuklarımızı yemek zamanı, oyun zamanı, uyku zamanında oyalamak için herhangi bir dijital alet ile baş başa bırakırsak, ileri ki yıllarda büyük sorunlarla karşılaşabileceğimiz’ bilgisini vererek, Amerika’da 2 yaş çocuklarının %92’sinin video oyunu oynadığından ve Amerika’nın bunun bedelini, internet üzerinden yabancılarla iletişime geçip, kayıp olan 250 bin çocukla ödediğinden bahsetti.

Pınar Holt sözlerine şu şekilde devam etti:‘Dünya üzerinde birçok ülke; teknolojiyi, bilim yararına, insanlık yararına kullanırken, diğer bir taraftan da teknolojinin insanlık üzerinde ki zararlarından sınıfta kalıyor. Biz ülke olarak, çok geç kalmadan hem teknolojiden faydalanıp hem de zararlarından kendimizi ve çocuklarımızı nasıl koruyacağım konusunda önlemler almalıyız. Hep tekrarladığımız gibi ‘Analar çeker yükü’ diyoruz. Bu konuda, öncelikle annelerimize sonra babalarımıza ve daha sonra da eğitmenlerimize büyük iş düşüyor’ dedi. 

Pınar Holt, söyleşinin sonunda soruları cavaplayarak, ‘Hayata Bağlan’ adlı kitabını imzaladı.

INAR HOLT KİMDİR?

Yazar, Davranış Bilimci ve Konuşmacı Pınar Holt, İstanbul’da doğdu. 12 yaşında 1 kız çocuğu annesidir.

1997 -1999 yılları arasında İngiltere’de Dil eğitimi aldıktan sonra Türkiye’ye döndü.

2013 yılında California Janus Universitesi Davranış Bilimleri bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Halen Atatürk Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümü eğitimine devam etmektedir.



Bununla beraber Amerika’da bulunan Zur Institute’den ‘Childeren, Technology Addiction, Parenting and the Future’ ‘Çocuklar, Teknoloji Bağımlılığı, Ebeveynlik ve Gelecek...’ konulu eğitimi alarak, birçok kurum, okul, vakıf ve belediyelere ‘Pınar Holt ile Teknoloji Diyeti’ başlıklı sunumuyla konuşmacı olarak katılmaktadır.



Pınar Holt, İstanbul Down Sendromlular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Uluslararası Down Federasyonu Başkan Yardımcısıdır.