Tokat’ın Reşadiye ilçesinde sahipsiz bırakılan atların açlık ve ölüme terk edildiği iddiası ile paylaşılan görüntüler üzerine atların koruma altına alınması için çalışma başlatıldı.

İstanbul’dan Tokat’ın Reşadiye ilçesi Bereketli beldesi Hebüllü Mahallesi’ne ailesinin yanına ziyarete gelen Halit Arslan, yoğun kar yağışı altında kalan atların yem bulamadığını ve sahipsiz bırakıldığını ileri sürerek çektiği görüntüleri basınla paylaşarak tepkisini dile getirmişti. Olayın basında yer alması üzerine durumdan haberdar olan Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem, atları koruma altına almak için İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı bir ekipleri Bereketli beldesine gönderdiği öğrenildi. Reşadiye İlçe Tarım ekiplerinin Bereketli beldesine giderek belde belediyesi ekipleri ile birlikte atları arama çalışması başlattıkları kaydedildi. En son Hebüllü Mahallesi’nde görülen 6 tane at için, Bereketli Belediyesi personeli ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri arazide ve mahallerde arama çalışması başlattı.

Bereketli Belediye Başkanı Necati Şahin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Belediye personeli ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri ile atları bulmak için arama çalışmalarına başladık. Kaymakam bey İlçe Tarım Müdürlüğünden atları arama çalışmaları için personel gönderdi. İnşallah kısa sürede, 6 tane atı bulacağız ve sahiplerine vereceğiz. Geçtiğimiz sene de at sahipleri son bahar ayında atları serbest bırakmıştı. Biz de belediye olarak gerekli resmi yazıları kendilerine yazdık. Beldeden ve mahallelerden anonslar geçtik. At sahiplerine cezai işlem uygulayacağız" dedi.