Trabzon’da balıkçılık ve seracılıkla uğraşan 39 yaşındaki Bülent Yılmaz, 235 kilo olması nedeniyle yaşamında güçlük çektiği için 18 ay önce İstanbul’da bir hastaneye müracaatta bulundu. Hayatında ve işinde yaşadığı sıkıntılar dolayısıyla güçlük geçen Yılmaz, 235 kilo iken sokakta bile yürüyemiyordu. Bir yıl boyunca araştırmalar yapan ve ameliyat sayesinde kilolarından kurtulun obeziteler ile iletişime geçen Bülent Yılmaz, ameliyat olmaya karar verdi. 18 ay önce ameliyat olarak midesinin yüzde 80’ini aldıran Yılmaz, şimdi 118 kiloya düştü. Artık insanların içine rahatlıkla çıkabildiğini belirten Yılmaz, hayatın kendisi için yeniden başladığını söyledi.
İstanbul’daki bir arkadaşı sayesinden kilolarından kurtulduğunu kaydeden Yılmaz, “Daha önce insanlar kilo konusuna bana bir şeyler söyledikleri zaman psikolojik olarak çok rahatsızlık duyuyordum. Hatta agresifleşiyordum insanlara ters tepkiler veriyordum. Biriyle tanıştım o da aynı ameliyatı olmuştu. Sonra eşimle konuştum. Yaklaşık bir yıl boyunca internetten araştırmasını yaptım. Kilo veren insanların fotoğraflarına baktım. Bende böyle olabilir miyim diye çok düşündüm. Sonra kilo veren insanlarla iletişime geçtim. Sonunda bir anda ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyat oldum yaklaşık 18 ay geçti. Bir buçuk yıl oldu hayat benim için yeniden başladı. Artık insanların içine çıkabiliyorum. İnsanlar artık bana kötü gözle bakmıyor. Kilolu olduğum zaman insanlar bana öcü gibi bakıyordu. Sokakta yürüyorken bir anne çocuğuna ‘Seni bu amcaya veriyim yer seni’ diyebilecek kadar aşağılayışı sözler duyuyorduk. Bu bizim kaderimizdi. Günümüzün bir hastalığı. Tabi fazla yemek yemeyeceksin ama bunu başarmak çok zor” dedi.
“DÜNYAM DEĞİŞTİ”
Elinde imkan olan obezitelerin bir an önce ameliyat olması gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Bugün obeziteliği kökünden kesip atabiliyorsun. İyi ki ameliyat olmuşum. Elinde imkan olan arkadaşların bir an önce ameliyat olmasını tavsiye ediyorum. Riski yok. Yeter ki doğru bir hekime başvurun. Benim boy ile kemik orantıma baktığım zaman benim yaklaşık 8-9 kilo vermem gerekiyor. Vücutta bazı yerlerde sarkmalar oluşabiliyor. Bunu da 24 ayın üzerinden sonra estetikle beraber toparlayabiliyorsunuz. Şu an halimden çok memnunum. Dünyam değişti” ifadelerini kullandı.
“45 GÜN SONRA KIZIM OLACAK, ÇOK MUTLUYUM”
“Kilo verdikten sonra Allah’a şükürler olsun 45 gün sonra Allah nasip ederse bir kızım olacak” diyen Yılmaz, “İş hayatımdan değişiklik oluyor. Bir ortama kilolu olarak girdiğin zaman insanlar sana itici gözüyle bakıyor. Dolmuşa bindiğin zaman adam sana çekil öteye diyor. Dolmuşa binemiyorsun, otobüsle seyahat edemiyorsun. Uçağa binemiyorsun. Obeziteli insanlara saygılı olmak lazım” diye konuştu.