Trabzon'un Yomra ilçesinde yüksek kesimdeki mezrada kalan 2 çoban ve 250 küçükbaş hayvanı, 4 saatlik operasyon sonrasında kurtarıldı. 

Trabzon'un Yomra ilçesine bağlı Monçollu mezrasında yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan 2 çoban ve 250 küçükbaş hayvan kurtarıldı. Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu Monçollu mezrasında hayvanlarıyla birlikte mahsur kalan 2 çoban belediye ekiplerinin 4 saatlik yoğun uğraşları sonrasında yolun ulaşıma açılmasıyla mezradan indirildi. Kurtarma ekibinin başında yer alan Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu yaptığı açıklamada, bölgeden gelen bilgi sonrasında hemen harekete geçtiklerini belirterek, “Nedim kardeşim telefonla bizleri aradı. Kendisinin ve hayvanlarının aç kaldığını ve zor durumda olduklarını bildirdi. Biz de hemen harekete geçerek, iş makinemizle yolu açmaya başladık. Kar kalınlığının yüksek olması sebebiyle birçok engelle karşılaştık. Ekibimin üstün gayretleriyle birlikte çobanımıza ve hayvanlarımıza ulaşmayı başardık. Herhangi bir sıkıntıları yok. Arkadaşlarımızın sağlık durumu gayet iyi. Yüce Rabbime çok şükür daha beteri olmadı. Buna da binlerce şükür” dedi.



Çobanlardan Nedim Aktaş ise, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu ve ekibine teşekkür ederek, “Başkanımızdan ve ekibinden Allah razı olsun. Bizi ölümden kurtardı” ifadelerini kullandı.