Osman-Havva Arıcı çifti 21 yıl sonra çocuk sahibi olmanın sevincini yaşarken, anne Havva Arıcı yeni doğan kızını kucağına alarak ilk kez Anneler Günü’nü kutladı.

Trabzon başta olmak üzere Ankara, İstanbul gibi illerdeki hastanelerde tedavi gören ancak çocukları olmayan Arıcı çifti, tüp bebek uygulaması sayesinde evlat özlemlerini giderdi. Anne Havva Arıcı, 21 yıl sonra ilk kez anne olmanın verdiği mutlulukla kızını kucağına alarak, “Anneler Günü”nü kutladığını belirterek, bunun tarif edilemez bir mutluluk olduğunu söylüyor.



Evlat sahibi olmak için 21 yıl beklediklerini ve hiç pes etmediklerini belirten 38 yaşındaki anne Havva Arıcı, "Çocuğumuz olması için büyük mücadele verdik. Ankara dahil çalmadık kapı bırakmadık. 21 yıllık sürede umutlarımızı hiç yitirmedik. Bir ara pes eder gibi olduk ancak vazgeçmedik. 21 yıl üzerine çocuğumuz oldu. Bu süre içinde doktorlar bize hep umut veriyordu. Şimdi anne oldum. Anne olmak çok güzel bir şey. Allah olmayanlara versin. Kızımızın ismi Ayşe Beril. Allah herkese annelik duygusunu yaşatsın. Anneler Günü’nde olması da çok daha anlamlı" dedi.



Baba Osman Arıcı da Rize’den geldiklerini belirterek, evlat sahibi olmak için çalmadık kapı bırakmadıklarını söyledi. Arıcı, “İlk denemeyi İstanbul’da bir hastanede yaptırdık ancak 2 ay sonra düşük oldu. İkinci deneme de başarısız oldu. 8 kez denememize rağmen bir sonuç alamadık. 21 yıllık süre içinde doktorlar bize hep umut verdi. Dokuzuncu denememizi Medical Park Karadeniz Hastanesi’nde yaptırdık, Allah’a şükür sonuç aldık, kızımız oldu. Rabbim inşallah olmayanlara versin. Allah herkese çocuklarını kucağına almayı nasip etsin. Anneler Günü’ndeyiz. Anneler Günü’nde eşimin en büyük hediyesi kızımız, o da kucağında” diye konuştu.
Medical Park Karadeniz Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Tüp Bebek Uzmanı Opr. Dr. Hasan Tahsin Sanisoğlu da hastaya 8 kez tüp bebek uygulaması yapıldığını ancak dokuzuncu denemede başarılı sonuç aldığını belirterek, “21 yıllık evli hastamıza daha önce 8 kez tüp bebek tedavisi uygulanmış ancak bunlardan sonuç alamamıştı. Dokuzuncu tedavisini kliniğimizde uyguladık ve gebelik oluştu. Hastalarımıza mesajımız, çeşitli farklı zamanlarda denemiş olmalarına rağmen sonuca ulaşamamışlarsa pes etmesinler. Bir şekilde sonucu ulaşacaklarını düşünüyorum. Hastamız bu anlamda güzel bir örnek. Anneler Günü’nde en büyük hediyesini almış oldu. Kucağında Anneler Günü’nü ilk kez sevinçli bir şekilde kutlamış olacak” ifadelerini kullandı.