TRABZON’DA biri kadın iki doktorun, iki kişiyi dövdüğü iddia edildi. Doktor Dilek M., kendisine hakaret eden bir hastasının yakınını yaraladığı için bin 500 TL para cezasına çarptırılırken, doktora hakaret eden Aslan Y. ise 11 ay 20 gün hapis cezası yedi. İkilinin cezası 5 yıl ertelendi. Aralarında eskiye dayalı husumet olan Bankacı Gülüzar Ö.’yü sokak ortasında dövdüğü iddia edilen Doktor İbrahim Ş.’nin 5 yıla kadar hapsi istendi. Hakaret iddiasıyla iki yıla kadar hapsi talep edilen Gülüzar Ö., dayak yediğini gösteren kamera görüntülerini mahkemeye sundu.

TRABZON'DA biri kadın iki doktor, iki kişiyi dövdüğü iddia edildi. Sürmene’de görevli Doktor Dilek M.'nin aldığı bin 500 TL para cezası 5 yıl süreyle ertelenirken, kadın bankacı Gülüzar Ö.'yü dövdüğü iddia edilen Doktor İbrahim Ş.'nin ise 5 yıla kadar hapsi istendi.

ÇİÇEK SEPETİYLE VURDU
Trabzon'un Sürmene İlçesi'nde yaşayan Aslan Y., 5 Kasım 2012 tarihinde özürlü kardeşi Sinan Y. için ilaç yazdırmak üzere görevli Doktor Dilek M.'nin kapısın çaldı. Görevli doktor ilaç yazdırmak isteyen hasta yakınına hangi köyden olduğu sordu. Bu soru üzerine sinirlenen Aslan Y., "Köyümü ne yapacaksın, sen benim vergimle oturuyorsun. Hastanın reçetesini yazda, gidelim" şeklinde cevap verdi. Bunun üzerine ikili arasında tartışma çıktı. Aslan Y. görevli doktora hakaret etti. Dilek M. ise masa üzerindeki sepeti hastanın önce sırtına ardından kafasına vurdu. Karşılıklı şikayet üzerine iki kişi hakkında yaralama ve kamu görevlisine hakaret iddiasıyla dava açıldı.

DAVA ÜÇ YIL SÜRDÜ
Sürmene Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülün dava 3 yıl sürdü. Mahkeme, kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret ettiği gerekçesiyle Aslan Y.'nin 11 ay 20 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme sanığını sabıkasız bir geçmişe sahip olmasından dolayı cezasını 5 yıl süreyle erteledi.

CEZAYI İNDİRDİ ERTELEDİ
Silahla yaralama iddiasıyla yargılanan Dilek M., önce 120 gün adlı para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığın kullandığı suç aletinin silahtan sayılamayacağını ve haksız tahrik altında suçun işlendiğini belirterek, cezayı 75 gün adli para cezasına indirdi. Mahkeme, Bin 500 TL olan para cezasını 5 yıl süreyle erteledi.

SOKAK ORTASINDA DÖVDÜ

Trabzon aralarında eskiye dayalı husumet bulunan Doktor İbrahim Ş. ve bankacı Gülüzar Ö. arasında 13 Şubat 2015 tarihinde çıkan kavgada dayak yediğini ileri süren genç kadın doktordan şikayetçi oldu. Doktor ise hakarete uğradığını ileri sürerek, suç duyurusunda bulundu. Trabzon 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayan davaya katılan Gülüzar Ö. saldırıya uğradığını gösteren güvenlik kamera görüntülerini mahkemeye delil olarak sundu ve şikayetçi oldu. Gülüzar Ö., "Sokak ortasında bana tokat attı, hakaret etti. Bende kendimi korudum. Elim de yüzüne geldi" dedi. İbrahim Ş. ise mahkemeye üç sayfadan oluşan bir dilekçe göndererek, Gülizar Ö.'den şikayetçi oldu. Doktor İbrahim Ş.'nin iki yıldan 5 yıla kadar hapsi istenirken bankacı Gülüzar Ö.'nün ise üç aydan iki yıla kadar hapsi talep edildi.