Bunlardan biri de Trabzon’un Arsin Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) ihracata yönelik üretim yapan Carmen Tekstil. Daha önce yurt dışında üretim yapan, ancak 2001 yılında Arsin OSB’de kurulan modern tesislerde dünya markaları için kadın giyimi üzerine çalışan firma, halen 90’ı bayan olmak üzere 110 çalışanı ile haftada 10 bin parça giyim eşyası üretiyor.
Firma sahibi İbrahim Hakkı Cincil, gelen talepleri karşılamada çalıştıracak yeterli sayıda eleman bulamama nedeniyle üretimi düşük tuttuklarını belirterek, "40-50 eleman bulabilirsen kapasiteyi yüzde 50 oranında arttırarak hafta 15 bin parçaya çıkabileceğiz" dedi.
Tekstil sektöründe kadınların daha verimli ve üretken olduklarına işaret eden İbrahim Hakkı Cincil "İlan veriyoruz, duyuru yapıyoruz. İş-Kur’a başvurularımız var ama yine de çalıştıracak eleman bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Çevre il ve ilçe belediyeleri ile de bu konuda irtibata geçtik. ‘Yörelerindeki insanlara duyursunlar, bize göndersinler’ diye. Ama yine de sıkıntı devam ediyor. Çalışabilecek eleman konusunda yetişmiş olması da gerekmiyor. Biz çalışırken, gerekli eğitimleri de sağlayarak bize gelenleri sektörde aranan kalifiye eleman olarak da yetiştireceğiz" dedi.
Firmalarının yurt dışında tanınmış markalara talep üzerine üretim yaptığına da dikkat çeken İbrahim Hakkı Cincil, "Gelen talepleri tercihler doğrultusunda hazırlıyor, mağazalarına kadar teslim ediyoruz. Carmen Tekstil olarak kendi marka ve modellerimizi de yaratmak üzere hazırlıklarımız var. Yakın bir gelecekte önce internet üzerinden, daha sonrada mağazalarımızı açarak sektörde marka olmak için çalışma yapacağız" dedi. Bu konuda irtibata geçtik. Yörelerindeki insanlara duyursunlar, bize göndersinler diye. Ama yine de sıkıntı devam ediyor. Çalışabilecek eleman konusunda yetişmiş olması da gerekmiyor. Biz çalışırken, gerekli eğitimleri de sağlayarak bize gelenleri sektörde aranan kalifiye eleman olarak da yetiştireceğiz" diye konuştu.