Eskişehir’de sağlık personeli tarafından hastane bahçesinde gerçekleşen tatbikat gerçeğini aratmadı.
Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Sivil Savunma Birimi ve Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi işbirliği ile düzenlenen tatbikatta, Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) tehlikelere müdahale, deprem sonrası enkazdan kurtulan yaralıların tedavi edilmesi ve yangın söndürme teknikleri tatbik edildi.
Yunus Emre Devlet Hastanesi bahçesine oluşturulan alanda gerçekleşen tatbikatta, kentte meydana gelen bir depremde enkaz altından kurtarılan yaralıların sahra hastanesine getirilerek tedavi edilmeleri, organize sanayi bölgesinde siyanürle çalışan bir işletmede kimyasala maruz kalan işçinin özel tim tarafından hastane girişinde arındırıldıktan sonra izole alana alınarak Acil Servis’e alınması ve olası bir yangında alevi kontrol altına alma teknikleri gösterildi.
Tatbikatın amacı hakkında bilgi veren Yunus Emre Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Mehmet Erşan Bilgili, “Bir afet ya da olağandışı durumda hasta ve yaralıların teşhis ve tedavisinde başarılı ve organize olmak, afet nedeniyle hastane içerisinde oluşabilecek panik ve kargaşayı önlemek, ortaya çıkabilecek sorunları en aza indirmek, bu planda yer alan her birimin görevlisini ve yapılacaklarını önceden belirlemek ve KBRN referans hastanesi olarak birimler arasında iyi bir organizasyon sağlamaktır” dedi.
Uzm. Dr. Bilgili ayrıca, KBRN alanında Türkiye genelinde 19 referans bölge bulunduğunu ve içlerinden bir tanesinin de Yunus Emre Devlet Hastanesi olduğunu sözlerine ekledi.