Trabzon’da yaşanan dolandırıcılık olaylarının büyük bir bölümü polisin titiz çalışması sayesinde engellendi. Yılbaşından bu yana Trabzon’da 60 kadar kişi dolandırıcılar tarafından cep telefonu aracılığı ile dolandırılmaya çalışılırken, bu şekilde dolandırılmaya çalışılan kişilerin büyük bölümünü polis dolandırılmaktan son anda kurtardı. Son 2 gün içinde ise 7 kişi yine aynı yöntemle dolandırılmaya çalışılırken, polis tarafından engellendi.

 
Son dolandırıcılık olayı ise dün yaşandı. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi'nde Öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. H.A.'yı arayan ve kendisi Trabzon Taksim Karakolu Başkomiseri olarak tanıtan şahıs, "Oğlunuz PKK Terör Örgütü'nün elinde ancak konuyu biz takip ediyoruz. Her şey kontrolümüz altında. 155'e gitmeyin. Biz size yardımcı olacağız, hesap numarası vereceğiz. Bu parayı yatırırsanız, çocuğunuzu kurtaracağız" diyerek etki altına almaya çalıştı. Dolandırıcılar, aynı anda eşiyle de telekonferans yöntemi ile görüşürken, eve gelen H.A. panik halinde evden çıktı.
 
Eşinin "Polis sana niye gelmiyor de telefonla arıyor" uyarılarına rağmen bankaya 25 bin TL'yi yatırmak için yola çıkan kocasının durumundan şüphelenen eşi Gümüşhane'de eğitim gören oğlunu telefonla arayıp durumunu öğrenince dolandırılmak üzere olduklarını anladı. Hemen 155'i arayarak polise haber veren eşin verdiği bilgilerden hareket eden polis ekipleri, cep telefonundan ulaşamadıkları Prof. Dr. H.A.'nın aracını MOBESE'den takibe alarak Tanjant Yolu'nda durdurdu. H.A.'nın Ziraat Bankası Karşıyaka Şubesi'ne 25 bin TL'yi dolandırıcıların verdiği hesaba yatırmaya gittiği öğrenilirken, polis ekiplerinin durumu açıklaması ile dolandırılmaktan kurtulduğunu öğrenen H.A. rahat bir nefes aldı.