Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze, en büyük hayelinin bordo-mavili kulüpte başaralı olmak olduğunu söyledi.
UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında yarın akşam evinde Lüksemburg’un Differdange 03 takımıyla karşılaşacak olan Trabzonspor’da teknik direktör Shota Arveladze ve takım kaptanı Onur Kıvrak basın toplantısı düzenledi. Shota Arveladze, uzun zaman sonra Trabzonspor’a dönmenin heyecanını yaşadığını belirterek, “Aradan bayağı zaman geçti. Resmi olarak ilk dönüş olacak benim için. İnanın çok heyecanla bekliyorum. Bundan dolayı bütün camiaya tekrar teşekkür etmek istiyorum. Bana bu güveni gösterdikleri ve fırsatı tanıdıkları için hepsine minnettarım” dedi.
Shota, yarın akşamki maçla ilgili olarak ise, “Rakibimizi iki kez seyretme şansımız oldu. Ama canlı olarak seyredemedik. Geçen sene liginde ikinci oldu. Üç tur geçip sürpriz yaptılar. Futbolda çok büyük kulüpler var ama kötü takım yok, küçük takım yok. Özellikle seneye iyi başlamak istiyoruz. Takımı net şekilde iki maç görmüş olduk. Ama Trabzonspor adına güzel bir sezon açmayı bekliyoruz” diye konuştu.
"BİZİM GEÇMİŞİMİZ VE TECRÜBEMİZ VAR"
Shota Arveladze, rakibin sezonu kendilerinden önce açmasının bir dezavantaj olmadığını ifade ederek, "Trabzonspor’un geçmişi var. Bu tecrübemiz bizi önde gösteriyor. Sadece oyuncunun fizik meselesi konu değil. Oyuncular yüzde 80-85 izinde bile çalışıyorlar. Yanlarına özel program alıyorlar. İki haftalık çalışma da gösterdi ki, çok eksik değiliz. Bu tecrübe, bu ligde yıllardır oynamamız bize avantaj sağlıyor. Bu kulübün arkasında tarih var, forması var. Bu herkesi hazır hale getirir zaten. Sezonu geç açmak, hazır olmamak bahane olmayacak. Yarınki maçı sabırsızlıkla bekliyorum. Kendim için, ailem için heyecanlı bir gün olacak yarın. İnşallah hepimiz yarın akşam iyi bir sonuçla buradan ayrılırız ve umarım hepimiz için başarılı bir maç olur.”
"TRABZONSPOR’DA 4-5 FORMA GİYECEK OYUNCULAR ARIYORUZ"
Transfer çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Shota, "Birkaç oyuncu aldık ama bu maça yetişmediler. Transfer için çalışmalar devam ediyor. Şu anda net isim yok. Çünkü amacımız Trabzonspor’a gelen oyuncunun en az 4-5 sene oynaması. Takıma çok büyük fayda sağlasın, iyi oynasın, herkesi memnun bıraksın, sonra ayrılsın. Bir senelik oyuncular, daha oturma izni almadan geri giden oyuncular istemiyoruz. Çok dikkatliyiz. İyi karar vererek, bizim oynadığımız futbola, bu camiaya, taraftara yakışan, taraftarı ayağa kaldıracak oyuncu almak istiyoruz.”
Shota Arveladze, bu sırada bir gazetecinin, “Shota ile Arçil arıyorsun yani?” sözleri üzerine de gülerek, “Shota ile Arçil arıyorum” ifadesini kullandı.
"HER OYUNCUMUN ANTRENMANA MUTLU GELMESİNİ İSTİYORUM"
Kamp döneminde iyi çalıştıklarını da belirten Shota, "Bu dönem her zaman kolay oluyor hocalar için. Herkes kendini göstermeye çalışıyor. Çok maç olmuyor. Dolayısıyla mutsuz oyuncu az. Doğal olarak herkese zaman ayırıyorsun. Hazırlık maçlarında süre veriyorsun. Lig uzun bir maraton, kupa var, Avrupa maçları var. Yaklaşık 60 maç oynayan bir kulüpte herkes en az 27-30 maç oynar. Gelen oyuncular da olacak. Daha güçlü olacağız. Kalite ve rekabet artacak. Futbolcularıma, kulübe mutlu gelmelerini söylüyorum. Bu kadar size emek veren, yardımcı olan, para veren bir kulübe mutlu gelmeleri gerek. Sağlık problemi olmazsa mutlu oyuncu istiyoruz. Bir maç kötü oynayabiliriz ama bu kulüp her şeyi yapıyor futbolcunun mutlu olması için. Güzel bir 10 gün yaşadık. Ama 10 gün çok kısa bir süre. Umarım 10 aylık sezonda da o heyecanı yaşatırız. Burası özel bir yer. Burada başarılı olmak zorundayım ve başarılı olacağım” dedi.
Shota Arveladze, ikinci kamp dönemi öncesinde Trabzon’da birkaç tane oyuncu bırakacaklarını da belirterek, onların yerine transfer edilen oyuncuların gireceğini, kamp kadrosunun 32 kişi olacağını söyledi.
"YARIN AVANTAJ SAĞLAMAK İSTİYORUZ"
Yarın akşamki rakipleri Differdange 03’ün iyi organize olmaya çalışan bir ekip olduğunu belirten Shota Arveladze, “Ama fizik, çabukluk, teknik kapasitesi düşük. Onların yaptığı işe saygı göstererek oynayacağız. İstatistiklere bakarsak biz çok öndeyiz. Trabzonspor biraz belki değişik şu anda yeni bir hoca var. Yeni çalışma tarzı var. Ama iyi bir Trabzonspor’dan çok uzak değiliz. Top bizde kalır, belki bir iki kontratak yeriz. Ama Avrupa kupası tecrübesi, içeride oynamamız avantaj olacak. Burada avantaj sağlayarak ikinci maça gitmek istiyoruz” dedi.
ONUR: "AVRUPA VİTRİNİNDE YERİMİZİ ALMAK İSTİYORUZ"
Trabzonspor Kaptanı Onur Recep Kıvrak ise heyecanlı olduklarını belirterek, “İyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Nasıl başlarsak öyle gideceğini biliyoruz. Sonuçta Bir Trabzonsporuz. Karşımızdaki rakibin ismi ve gücü önemli değil. Biz kendimiz gibi oynarsak kazanamayacağımız maç yok diye düşünüyorum. İyi bir ekibiz. İyi bir oyuncu topluluğu var. Geçen sene birlikte oynayan bir topluluk. Her futbolcunun hedefidir Avrupa’da maç oynamak. Sonuçta orası vitrin. O vitrinde yerimizi almak istiyoruz. Uzun bir ara vermek zorunda kaldım. Çok şükür sakatlığım geçti. Ben de çok heyecanlıyım. Ait olduğum yer orası, sahanın içi. Dışarıya pek alışkın değilim. Her sakatlıktan bir ders çıkarmak önemli. Bu süre içinde gerekli dersleri çıkardım ben de. Arkamda çok yetenekli genç arkadaşlarım var. Burası Trabzonspor. 9 yıldır bu kulüpteyim, hiçbir zaman, ‘Tekim, ben oynarım garantisiyle bakmadık. Hedeflerim var. Bunlar için çok çalışmam gerekiyor. Bunu bilerek sürekli kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Yarınki maç çok büyük heyecan. O taraftarın önüne, o sahaya tekrar çıkacağım. Benden mutlusu olmayacak herhalde” dedi.
“ASLA PES ETMEYECEĞİZ”
Onur, takımdaki tüm arkadaşlarının karakterli oyuncular olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı:
“Hepsi çok karakterli oyuncular. Bu sene Trabzonspor hiçbir zaman pes etmeyecek, terimizin son damlasına kadar sahaya akıtacağız. Bunun sözünü verebiliriz. Şu anda her şey iyi. Rakiplerimiz güçlenebilir ama biz de güçlüyüz. Takım içinde iyi bir uyum var. Hocamız abi-kardeş ilişkisi yürütüyor arkadaşlarımızla. Bu da futbolcular üzerinde çok iyi etki oluşturuyor. İnşallah hepimiz için çok hayırlı bir sezon geçer.”
GÜRCİSTAN’DAN GELEN GAZETECİLERDE TAKİP ETTİ
Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze’nin basın toplantısını Gürcistan’dan gelen basın mensupları da takip etti. Shota’nın ikiz kardeşi Arçil de toplantısını izleyenler arasındaydı.
DİFFERDANGE CEPHESİ
Trabzonspor’un rakibi Differdange Teknik Direktörü March Thom ise, rakibin gücünü bildiklerini belirterek, "Trabzonspor nasıl bir takım olduğunun farkındayız. Bunun bilincinde olarak sahaya çıkacağız. PSG takımından sonra en güçlü takım çıktı karşımıza elimizden gelenin yapıp galip çıkmaya çalışacağız. Takım olarak biz buraya galip gelme düşüncesiyle geldik. Bu şehir futbolla yatıp futbolla kalkıyor. Bunun farkındayız. Avantajlı bir skor elde ederek ülkemize gitmek istiyoruz" açıklamasında bulundu.