Engelliler Haftası nedeniyle Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte Karadeniz Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Zafer Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencileri Beşirli Tenis Kompleksi’nde Tenis sporu ile tanıştılar.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Birdal Öztürk ve okul öğretmenlerinin katıldıkları etkinlikte özel eğitim öğrencileri ilk defa tenis sporu ile tanışma fırsatı elde ettiler. Devam eden Türkiye Okulsporları Tenis Şampiyonası sporcuları ile bir araya gelen Özel Eğitim öğrencileri beraber tenis oynama fırsatı elde ettiler.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte İl Müdür Vekili Birdal Özürk, “Amacın engelli kardeşlerimizi fark etmek, onlarla ilgili farkındalık oluşturmak ve empati yapmak. Hepimiz birer engelli adayıyız. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında, farkındalığı arttırmak amacıyla bir takım etkinlikler düzenliyoruz. Bizlerde bu farkındalık doğrultusunda iki okulumuzdaki öğrencileri okullarından alarak Beşirli Tenis Kompleksi’ne getirdik ve burada Tenis Sporu ile tanışmalarını istedik” dedi.