IRAK ve Suriye yönetimlerine desteğini açıklayan Vladimir Putin’in sözleri terör örgütü IŞİD’i kızdırdı. IŞİD’in Rusya’ya ait elçilik ve konsolosluklarına yönelik eylem planladığı bilgisine ulaşan MİT, Trabzon’daki konsolosluğun korunmasını istedi. Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nün elindeki zırhlı araçların Güneydoğu Bölgesi’nde olması nedeniyle Rize Emniyet Müdürlüğü’nden istenilen akrep, konsolosluğun karşısına kamufle edildi.

PUTİN ESAD’A DESTEĞİNİ TAZELEDİ

MAYIS ayı sonunda Moskova’da Irak Başbakanı Haydar İbadi ile görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin Irak ile askeri işbirliğini geliştireceğini söyledi. Bu görüşmenin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin, Esad’a desteğini açıkladı. Bu açıklamalar üzerine IŞİD, Putin’i hedef tahtasına koydu. Trabzon’da bulunan Başkonsolosluk nedeniyle bu karar Trabzon emniyetini alarma geçirdi.

IRAK ve Suriye’ye destek veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, IŞİD’i kızdırdı. IŞİD’in Türkiye’deki Rusya’ya ait elçilik ve konsolosluklarına yönelik eylem planladığı bilgisine ulaşan MİT, Trabzon’daki konsolosluğun korunmasını istedi. Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nün elindeki zırhlı araçların güneydoğu bölgesinde olması nedeniyle Rize Emniyet Müdürlüğü’nden istenilen zırhlı akrep, konsolosluk karşısına kamufle edildi.

PUTİN İKİ ÜLKEYE DESTEK VERDİ

Moskova’da Irak Başbakanı Haydar İbadi ile görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin Irak ile askeri işbirliğini geliştireceğini söyledi ve Irak’a desteğini açıkladı.  Bu görüşmenin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin, bu sefer Esad’a olan güvenini ve desteğini açıkladı. Bu açıklamalar üzerine IŞİD’i kızdırdı. IŞİD, Putin’i hedef tahtasına koydu. Rusya Devlet Başkanı  Putin’in iki ülkeye silah yardımı yaptığını açıklayan IŞİD, Rusya’ya karşı eylem kararı aldı. Alınan bu eylem kararını deşifre eden istihbarat kaynakları Trabzon’u alarma geçirdi.

KONSOLOSLUK ÖNÜNDE TEDBİR

Yapılan uyarı üzerine tüm yurtta olduğu gibi Trabzon’da da güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı. Trabzon’daki Rusya Konsolosluğu önünde güvenlik duvarı güçlendirildi. Rize Emniyet Müdürlüğü’nün Trabzon’a gönderdiği zırhlı araç konsolosluk karşısına yerleştirildi. Bu arada özel hareket polisleri ve terörle mücadele şube müdürlüğüne bağlı ekipler ise konsolosluk çevresinde kuş uçurmadı. İstihbarat birimleri ise olası saldırı için istihbarati çalışmalarını ara vermeden sürdürdü. 15 gün süreyle alınan tedbirler geçen hafta sonlandırıldı