Toplantıya Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Çoruh Edaş Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Ömer Kandemir ve Trabzon İl Müdürü Ahmet Atmaca ile 50’yi aşkın muhtar katıldı. Muhtarlar toplantıda mahallelerindeki elektrik kesintilerini ve yaşadıkları sorunları dile getirdi. Muhtarlar tarafından dile getirilen istekler arasında trafo ve elektrik hatlarının yenilenmesi, elektrik kesintileri ile voltaj düşüklüğünün önlenmesi, sokak ve yol güzergahlarının aydınlatılması, Çoruh Edaş çağrı merkezinin daha işlevsel hale getirilmesi istekleri başı çekti. Çoruh Edaş yetkilileri muhtarların istek ve taleplerini tek tek not aldı. Muhtarlar ayrıca yazılı olarak dilekçelerini şirket yetkililerine iletti. Çoruh Edaş Trabzon İl Müdürü Ahmet Atmaca muhtarlar tarafından söylenen isteklerin kısa ve uzun vadede çözülecek olanları olduğunu belirterek bütün sıkıntıların uzun vadede giderileceğini söyledi.
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç elektrikle ilgili her türlü sorun ve sıkıntının giderilmesi için yetkili kurumlar arasında tam bir koordinasyonun olması gerektiğine vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hepimiz kamu hizmeti yapıyoruz bu kamu hizmetini ifa ederken koordinasyonda bir eksiklik varsa bu hizmetler daha ağır ve aksak bir şekilde yapılır. Ama bu koordinasyon iyi olursa bu hizmet akışı çok daha iyi olur. Daha önceki toplantıda bu işin doğrudan muhatabı olan muhtarlarımızla bir araya gelmeyi kararlaştırdık. bugünkü toplantımızda işin daha çok detayına inerek sizlere daha çok söz vererek sorunlarımızı müdürlerimizle ve sizlerle istişare edelim. Amacımız hizmetlerin vatandaşlarımıza daha hızlı ve sağlıklı ulaşmasını sağlamaktır. Bütün sorunlarımızı Ortahisar ilçemizden başlamak üzere bütün ilçelerimizde bu tür toplantılarla beraber ortaya koymalıyız. Bunun en sağlıklı yol olduğunu düşünüyorum. Ortaya konan sorunları ve istekleri bütün yetkililere iletip sorunların hızlı bir şekilde çözülmesini sağlayacağız. Amacımız sorunun çözümüne dönük olarak hangi adımları daha sağlıklı atabiliriz buna interaktif bir şekilde burada karar vermek."
ARIZALARA ANINDA MÜDAHALE EDİYORUZ
Çoruh Edaş A.Ş Genel Müdürü Ömer Kandemir ise, kurum olarak birtakım eksikleri olmakla birlikte kendilerine vatandaşlar tarafından kendilerine bildirilen sorunların aşılması için bütün teknik personelle birlikte anında müdahale ettiklerini belirterek, "Kurum olarak vatandaşlarımızın memnuniyeti için ve mağduriyetlerinin giderilmesi için bütün personelimizle birlikte en erken zamanda arıza ve kesintilere müdahale ediyoruz. Vatandaşlarımızın da elektrik kesintileri ve arızalarına karşı olan duyarlılığını bildiğimizden en ufak bir sebebiyet vermemeye gayret ediyoruz. Fakat kurum olarak bizim de eksiklerimiz olabilir. İnşallah en yakın zamanda bu eksiklerimizi tamamlayıp şikayetleri en aza indireceğiz. Bu vesileyle bu toplantıların organize edilmesinde emeği geçen AK Parti Trabzon Milletvekili Sayın Süleyman Soylu’ya bir kez daha teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.
MUHTARLARA ÖZEL HAT KURULMALI
Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk, yapılan hizmetlerde kalifiye eleman ve personel sıkıntısının çekildiğini ve arızalara geç müdahale edildiğini belirterek, yetkililerden bunun giderilmesini istedi. Vatandaşların bir trafo arızasında ilk muhatabının muhtarlar olduğunu söyleyen Aktürk bundan dolayı meydana gelen arızaların anında bildirilmesi için muhtarlara yönelik özel bir hattın kurulması gerektiğini ifade etti. Aktürk, "Bir trafo arızası olduğu zaman bir büyük sorun olduğu zaman bir muhtarın özel hattının olması lazım. Çünkü toplumun önünde olan insanların sorunları anında yerine bildirmesi için öncelikle bir haberleşme sisteminin ivedilikle kurulması gerekiyor. Hizmetlerde kalifiye elaman ve personel sıkıntısı var. Bunun bir an önce giderilmesi gerekir" şeklinde konuştu.