Trabzon Tabip Odası Başkanı Ahmet Rıza Güner, beraberinde KTÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Gamze Çan ile birlikte bugün Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyerek yapılması gündemde olan şehir hastanesinin nereye yapılması gerektiği ile ilgili anket çalışmasının sonucunu açıkladı.
Başkan Güner, Trabzon’da yapılması planlanan yeni şehir hastanesi için yaptıkları ankette vatandaşların hastanenin, ulaşım kolaylığı nedeniyle şehir merkezini işaret ettiğini ve en uygun yer olarak da Numune Hastanesi arazisinin mevcut yerinin gösterildiğini vurguladı.
Başkan Güner, Trabzon’a yeni bir hastane yapılanmasının önemine vurgu yaparak "Fiziki sorunları yerel ölçekte halledebilirsek geneldeki sorunlara da bir nebze katkı sunmuş oluruz. Trabzon’da yeni bir hastane yapılmalı mı, yapılırsa nereye yapılmalı? Amacımız bu sorulara cevap bulabilmekti. Çünkü geçmişte gördük ki; Kaşüstü’ne yapılmış hastane hem çalışanlar hem de hastalar açısından kötü bir seyir göstermektedir. Hastanenin yolu, ulaşımı ve nüfus yoğunluğuna göre bulunduğu yer göstermiştir ki ; planlamadan hastane yapılması tam bir faciadır. Sağlık çalışanlarına sorduk ve yeniden yapılanmanın nasıl olacağı konusunda görüşlerini aldık. Eğer bir hastane yapılacaksa yeri konusunda idareci arkadaşlarımızın ve bakanlığın elinde bir çalışma olsun istedik. Ama buna sadece biz sağlık çalışanlarının karar vermesi doğru değildi. Bu çalışmayı birçok kurumun görüşünü alarak Şehir Plancıları Odası ile sürdürdük. Sağ olsunlar hastanenin nereye yapılması konusunda kendileri ile çok güzel bir çalışma yaptık. Hastaneyi kullanacak olan halkımızı da çalışmaya dahil ederek bir anket yaptık. Trabzon Tabip Odası Onur Kurulu Üyesi Halk Sağlığı Prof. Dr. Gamze Çan hocamız bu konuda bize çok destek verdi” dedi.
Daha sonra söz alan Trabzon Tabib Odası Onur Kurulu Üyesi, KTÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Gamze Çan, anket sonuçları açıkladı.
Çan, söz konusu ankete yaş ortalaması 42 olan 354 kişinin katıldığını ifade ederek “Anket sonuçlarına göre, 354 kişiden yüzde 26’sı en son Numune Hastanesine başvurmuş, yüzde 51’i ulaşım kolaylığı ve yakınlığı önemsiyor. Herhangi bir nedenle tercih edilen hastane yüzde 31’le Numune birinci sırada, acil bir durumda gidilecek hastane tercihinde de yüzde 37 ile Numune yine birinci sırada. Ankete katılanların yüzde 70’i yeni yapılacak olan hastanenin merkezde olmasını istiyor” diye konuştu.