Hollanda kampının ikinci gününde Gürcü teknik adam zaman zaman oyuncularını alkışlarken, zaman da attığı fırçalarla dikkat çekiyor. Shota, aşırı sıcaklar nedeniyle oyuncularının zor anlar yaşadığını görünce bol bol su molası da verdi.
Trabzonspor, Hollanda kampının ikinci gününde sabah çalışmasını Arnheim kentinin Renkum bölgesindeki kamp yapılan otelin sahasında gerçekleştirdi. Teknik direktör Shota Arveladze yönetiminde gerçekleştirilen çalışmada izinli olan Cardozo, kampa 6 Temmuz’da katılacak olan Waris ve Medjani ile 9 Temmuz’da katılacak olan M’bia yer almadı.
SICAKLAR NEDENİYLE SU MOLASI
Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan, 30 oyuncunun yer aldığı çalışmada bordo-mavili futbolcular yer hareketleri ve top çalışması gerçekleştirdi. Renkum bölgesinde zaman zaman 38 dereceye çıkan sıcaklar nedeniyle zor anlar yaşayan oyuncular, sık sık su molası verdi. Bölgede hava sıcaklıklarının gelecek hafta ortasına kadar yüksek olacağı belirtilirken, teknik direktör Shota Arveladze de sıcak hava nedeniyle su molası verdi.
SHOTA HEM ALKIŞLADI HEM UYARDI
Trabzonspor’un Hollanda’daki basına açık ilk çalışmasında tam anlamıyla Shota Arveladze fırtınası esti. Açma ve germe hareketleri sırasında istediği çalışmayı yapamayan oyuncularını uyarını Gürcü teknik adamın, “Sorsanız ellerinizi, ayaklarınızı kolay kaldırıyorsunuz. Ama burada kimse kaldırmıyor” sözleri dikkat çekti.
Pas çalışması sırasında konuşmayan futbolcularına da kızan Shota, “Pası attığınız arkadaşınızın adını söyleyin. Sessiz takım olur mu? Konuşun” diyerek futbolcularından sürekli birbirleriyle irtibat halinde olmalarını istedi. Shota, oyuncularına yaptığı konuşmada ise, sezon başı olması nedeniyle ilk günlerdeki performanslarda en azından kapasitelerinin yüzde 60’ını yansıtmaları istedi.
Trabzonspor Hollanda kampı hazırlıklarını bu akşam basına kapalı olarak yapacağı çalışmayla sürdürecek.
SHOTA’NIN YARDIMCILARI
Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze’nin yardımcılıklarını yapacak olan isimlerde belli oldu. Deneyimli hocanın yardımcılıklarını Laszlo Jambor, İbrahim Yılmaz, Şener Gençtürk ve Olde Riekerink yapacak.