Ardeşen İlçesi Tunca Beldesinde bulunan Tunca Vadisi Rafting Federasyonu tarafından doğal rafting parkuru olarak ilan edildi.  Rize’den çok sayıda rafting milli sporcusunun yetiştiği Fırtına Deresi’nin yanında Tunca Vadisi’de raftinge açıldı. Türkiye dereceleri olan Tunca Belediyespor Rafting takımının bulunduğu vadiye bot indirilerek sporcular kürek çekti. Dereağzı Tabiat Parkı’nın açılması ile beraber tesis sorununun da çözülmesi ile ilerleyen yıllarda Türkiye ve uluslararası rafting şampiyonalarının yapılması planlanıyor. Bölgeye gelen WRF Rafting Dünya 2. Başkanı ve Türkiye Rafting Federasyon Başkanı Fikret Yardımcı Tunca Vadisini inceleyip deredeki sporcuları izledi.

Raftingin amiral gemisinin Rize olduğunu belirten Türkiye Rafting Federasyon Başkanı Fikret Yardımcı “Rize'den çok altyapı sporcularımız var. 170 milli sporcumuz da dünya klasmanında bir numarayız. Son yapılan uluslararası şampiyonada Dünya birincisiyiz. Tunca beldemizi de raftinge açmayı planlıyoruz. Biz burada konaklama yerleri de yaparak hedefimiz bir uluslararası şampiyona düzenlemek. Biz seneye buraya Türkiye'nin her ilinden 1500 sporcu getirerek burayı dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz. Altyapıyı oluşturduk ve startı verdik. Burada zaten Tunca Belediyesi rafting milli takımımız var” dedi.

‘KARADENİZ’DE RAFTİNGİN TURİZM AYAĞINI, DOĞUDA İSE SPORTİF KARDEŞLİĞİ KONUŞUYORUZ’

Yardımcı “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ‘de rafting çok hızlı bir giriş yaptı. Doğuda 1500'e yakın sporcu var. Terörle anılan il ve ilçelerde sporla kardeşlik projelerini hayata geçirdik. Karadeniz'de rafting yaparken raftingin turizm ayağını konuşuyoruz, doğudaysa raftingin sportif kardeşlik kısmını konuşuyoruz. Doğudaki sporcularımızı buraya getireceğiz buradakileri oraya götüreceğiz, inadına kardeşlik, inadına sevgi ile bir ve birlikte olduğumuzu göstereceğiz. Oyunları orada biz bozuyoruz. Kahraman güvenlik güçlerimiz ile beraber çalışıyoruz, onlar sahayı temizleyince biz hızlıca giriyoruz, başkalarının girmemesi için mücadele veriyoruz. Çok çalışıyoruz ve rafting de ilk olimpiyatlarda 30-40 madalya hedefleyen bir federasyonuz” açıklamasında bulundu.

Tunca Belediyesi Rafting takımından milli sporcu Ramazan Pune  en son Van'da düzenlenen şampiyonada Türkiye 3'üncüsü olduklarını hatırlatarak “Biz Fırtına Vadisi'nde rafting yapmaya başladık. Şampiyonaları hazırlandık, katıldık ve dereceler aldık. Şimdi Tunca deremizi raftinge kazandırmak istiyoruz. Bu derenin çocukları olarak çalışmalarımızı bundan sonra burada yaparak madalyalarımız almak istiyoruz” dedi.

 Tunca Belediyesi Rafting Takımı Antrenörü Ali Yardımcı Tunca Deresin’de raftingin hızlandırılması için önemli bir adım atıldığını vurgulayarak “Bundan sonra çalışmalarımızı bu derede yaparak madalyalar almayı hedefliyoruz. Türkiye şampiyonası ya da bir uluslararası şampiyonanın Tunca Deresi’nde yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.