Rize tüm yönleriyle bu fuarda yerini aldı. Rize Valiliği, Rize Belediyesi işbirliğinde Travel Expo Ankara Turizm fuarında bir stantla katıldı. Fuarda Rize; doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle, tulum ve kemençesiyle gelen ziyaretçilere tanıtım yapılılarak Rize’ye davet ediliyor. Fuar süresince Rize standını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, Müsteşar Yardımcısı Ziya Taşkent, Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Muammer Bostan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ato Başkanı Gürsel Baran, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Rize Eski Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, TBMM Milletvekili Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Yurtman ziyarette bulundular. Bunun yanı sıra otelciler acente sahipleri turizmciler de ziyaret ettiler.


Ankara Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Muammer Bostan ve Yönetim Kurulu Üyeleri tam kadro Rize standında yer aldı. Bu Fuar vesilesiyle Federasyon Başkanı Muammer Bostan’ın da gayretleriyle Rize Standı mini bir Rize Günleri buluşmasına da ev sahipliği yapıyor.



Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, tanıtım fuarlarının bölgenin potansiyelini anlatma adına çok önemsediklerini ifade ederek; “Önümüzdeki yıllarda bitirmeyi hedeflediğimiz kayak merkezinin tamamlanması ile bölgemiz yaz ve kış turizminde 12 aya yayılabilecek. Kültürü ve doğası ile turizmde ivme kazanan ilimiz inşallah kayak projesi ile hedeflerini daha yükseğe koyacak. Bu fuarda standımızı binlerce kişi ziyaret etti, ilimiz hakkında bilgiler aldı. Önümüzdeki yaz bütün geziseverleri ilimizin doğasıyla buluşmaya davet ediyoruz” dedi.


 

Rize, Ankara’da gerçekleşen Travel Expo Turizm Fuarına Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın himaye ve desteklerinde katıldı. Fuara Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Kopuz, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Nalkıran gelen misafirleri ağırlıyorlar.  Perşembe günü açılan fuar Pazar akşamına kadar ziyaret edilebilecek.