Çayeli Doğa Sporları Kulübü (ÇAYDOSK) ve Proje ortağı Çayeli Kaymakamlığı tarafından yürütülen, İÇİŞLERİ Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce desteklenen 'Mavi Yeşil Projesi' kapsamında Çayeli’nde liselerde okuyan öğrenciler Rize'den Burdur ili ardından Antalya'ya gelerek gönüllerde taht kurdu.

Projenin ana teması gençlerin bireysel becerilerini artırmak, sosyal ilişkilerini geliştirmek, doğa ile bütünleşmelerini sağlamak, aynı zamanda madde ve teknoloji bağımlılığından uzaklaştırmak olan proje ağustos ayında başlamış olup şubat sonuna kadar devam edecektir. Proje kapsamında yer alan Antalya likya kamp programı çerçevesinde Çaydosk ekibi liseleri öğrencileri öncesinde Burdur iline getirerek İnsuyu mağarası ardından Sagalassos anti kenti gibi yerleri gezdiler.

Ardından Burdur ilinde önemli Turizm merkezlerinden biri olan Salda gölünde kamp kurdular. Çayelili gençlere Burdur’da Burdur Vali yardımcısı Çayelili Ali Nazım BALCIOĞLU, Ayrıca Burdur ve Antalya kamp programı çerçevesinde Birçok yeri görme ve gezme imkanı sunan Çayelili Orman Bakanlığı Milli parklar 6. Bölge müdürü Rıza KAMİL, Eşlik etti. Bu geziler çerçevesinde Antalya kurşunlu şelalesi, Antalya Tahtalı dağı Teleferikle gezi yer aldı. Rıza KAMİL bu gençler bizim elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız şeklinde konuştu.

Ayrıca ziyaret kapsamında gençler Burdur Mehmet AKİF üniversitesi eğitim fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel KARAKELLE’ yi ziyaret ederek üniversite hakkında bilgiler aldı.

Dekan hepinizi bu üniversiteye bekliyoruz kazanın bizim misafirimiz olun şeklinde konuştu. Çayeli Doğa Sporları Kulübünden 35 kişilik grup, Kemer ilçesine geldi.

Aralarında öğrencilerin de bulunduğu ekip, Olimpos'tan teleferikle 2 bin 365 metre rakımlı Tahtalı Dağı'na çıktı.

Tulum eşliğinde horon oynayan ekip, ilgi odağı oldu. Her gittiği yerde ekip özellikle turistlerin ilgi odağı olurken büyük sempati topladı.

Antalya likya yolu üzerinde belirli yerlerde kam kuran gençler Çayeline son derece mutlu olarak ayrıldılar, Çaydosk ekibi ayrıca desteklerinden dolayı

Burdur Vali yardımcısı Ali Nazım BALCIOĞLUNA, Tarım ve Orman Bakanlığı 6. Bölge Müdürü Rıza KAMİL'e Teşekkür ettiler.