Yücehisar köyünde bulunan, Cenevizliler tarafından gözlem ve haberleşmeyi sağlamak amacıyla inşa edilen Ciha Kalesinin onarılarak turizme kazandırılması planlanıyor. Rize Valisi Ersin Yazıcı,Vali Yardımcısı ,İl Özel İdare Genel Sekreteri Şefik Aygöl, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ile diğer ilgililele birlikte Ciha kalesinde incelemelrde bulundu. Vali Yazıcı, Rize'deki kültürel zenginliklerin korunması ve geleceğe aktarılması amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca projesi yapılan ve yapılacak ihaleler doğrultusunda başlatılacak bakım, onarım ve restorasyon çalışmalarının büyük bir hızla sürdürüleceğini ve çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını belirtti.



 
Vali Yazıcı "Bu önemli eserleri mutlaka ayağa kaldırmamız lazım. Vatandaşlarımızın ziyaret edeceği mekânlar haline getireceğiz. Buraların restore edilerek turizme kazandırılması, doğa turizmi açısından çok önemli. Rize, zaten başlı başına Türkiye'nin doğa turizmi açısından en önemli merkezlerinden biridir. Ama bunu destekleyecek yapıları ortaya çıkarmamız lazım. Rize, kaleler açısından da çok zengin bir İlimizdir. Ciha Kalesini, çevre düzenlemesiyle, iyi bir planlama ve peyzaj çalışmalarıyla halkımızın ve turizmin hizmetine sunmayı düşünüyoruz. Kalede kent turizmine katkı sağlamak amacıyla birçok çalışma yapılacağını söyledi." Çalışmaların hızlı bir şekilde bitirilmesi ve kalenin bir an önce turizme açılmasını dile getiren Vali Yazıcı," Bu çalışmalar tamamlandığında, Rize'mizin sahip olduğu bu önemli kültürel değerlerimizin geleceğe taşınması adına hayli olumlu bir tablo ortaya çıkacak." dedi.



 
 
 
Ciha Kalesi’ndeki incelemelerinin ardından Pazar Hükümet Meydanı'na geçen Vali Yazıcı, burada esnaf ve vatandaşlarla birlikte çay içip, sohbet etti. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Vali Yazıcı,  "Biz size hizmet etmek için buradayız ve her zaman yanınızda olacağız. "dedi. Vatandaşların sorun ve beklentilerini dinleyen Vali Yazıcı, organik çay denilince Türkiye, Türkiye'de de Doğu Karadeniz'in akla gelmesi ve Rize'nin organik çayda marka olması gerektiğini ifade etti. Türk toplumunun vazgeçilmez içeceklerinden olan çay, keyifli sohbetlere eşlik etmesinin yanı sıra sağlığa da birçok faydası bulunuyor dedi.