Rize’nin İkizdere İlçesi’nde yılın yarıdan fazla ayını karla kaplı geçiren 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı’nın Kış Sporları Turizm Merkezi kurulması istendi.

Konuyla ilgili açıklama Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, Rize’nin Ovit Dağı’nın 2008 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Kış Sporları Merkezi ilan edildiğini ancak o tarihten buyana adım atılamadığını kaydetti. Ovit Dağı’nın yılın yarısından fazla ayının karla kaplı kaldığını ifade eden Ali Ekşi, “Rize ve Erzurum ili sınırındaki Ovit dağı yazın ve kışın ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Yaz ve kış düzenlediğimiz festivallerle binlerce kişiyi ağırlıyoruz. Mayıs ayında olmamıza rağmen halen Ovit dağında 1 metreyi aşan kar kalınlığı var.  Böyle bölgeler nadir bulunan yerlerdir. Ovit dağında yapılacak bir kayak tesisi ile bölge turizmine önemli bir katkı sağlanmış olur.” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SESLENDİ

Başbakanlığı döneminde Ovit Dağı’nı Kış Sporları Merkezi ilan edilmesini sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Ali Ekşi, “Kendisine bölgemize yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımız sayesinde İlimiz, bölgemiz ve ülkemiz önemli hamleler yaparak büyüme gerçekleştirdi. Bunlardan Ovit Tüneli rüyası gerçekleşmek üzere. Şimdi bizler kendisinden Ovit dağına kayak merkezi yapımı için talepte bulunuyoruz. İnanıyorum ki bu dönem bu talebimiz gerçekleşecektir. Ovit dağında bugünlerde bile kayak yapılıyor olması bu talebimizin haklılığını da gösteriyor. Devletimiz alt yapıyı hazırladığı zaman üst yapıda kendiliğinden gelecektir. Şimdiden Ovit dağına bir otel yapıldı. Alt yapı işleri tamamlanır kayak tesisi yapılırsa bunun devamı gelir.” dedi.