Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2013 yılında revize edilen Kaçkar Dağları Milli Parkı Uzun Devreli Gelişim Planı’nda öngörülen alanlarda tesis edilecek ve doğaseverler için hizmet verecek Macera Parkı’nın içerdiği ünitelerle Kaçkar Dağları Milli Parkı’nda turizme çeşitlilik kazandırılması, konaklama süresini uzatmak, doğa sporları konusunda farkındalık oluşturmak, yöre halkına ve ülke ekonomisine katkıda bulunulması da hedefleniyor.

Bu alandaki yatırım daha çok eğlence ve tema parkı şeklinde olacaktır. Macera Parkı içerisinde Çat Vadisi Reminda etabında, 80 metre düşüş mesafeli bungee jumping istasyonu, 60 metre serbest düşüş ve 200 metre salınımlı canyon swing istasyonunun yanında toplam 1,4 km mesafeli zipline istasyonu planlanmaktadır. Palovit etabında ise açık alanda 100 kişi kapasiteli ve farklı yaş gruplarına hizmet eden en az 6 bağımsız etaptan oluşan orman içi ip istasyonları, Zipline, serbest düşüş, tırmanış duvarı, Ağaç istasyonları ile sulu ve kuru etapların yer aldığı team buildingin (takım, ekip oluşturma oyunları) yanında parkta oryantiring ( harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor), bilgi ve beceri istasyonları gibi 30 dan fazla farklı oyun gurubu tesis edilmiştir. Toplam alanı 7.000 m2 olan alanda kır kahvesi, idari ve hizmet binası, büfe de yer alacak.

Macera parkının yer aldığı ormanda tek bir ağaç kesilmeden ve kalıcı betonarme binalar yapılmadan projelendirilen milli parkı hayatın içerisine dâhil ederek vatandaşları, şehrin boğucu ortamından çıkarıp böylesi yaşam alanları içerisinde dinlendirmek ve eğlendirmek amaçlanıyor. Bir diğer hedef de vatandaşları, doğa ile buluşturmak ve onları günlük hayatın streslerinden uzaklaştırmak. Macera Parkının tamamlanan Palovit etabı, insanların kaliteli zaman geçirmesi ve andrenalin en yüksek seviyede eğlenceli duruma getirildiği bir ortam için ziyaretçilerini bekliyor.