Daha önce Süper Ligin son hafta karşılaşmaları öncesi ve sonrası yaptığı haberlerle Rize Trabzon arasında adeta provakotörlük yapan malum Trabzon sitesi iki il arasında normalleşmeye başlayan ortamdan rahatsız olacakki yemi bir asparagas haberle ortamı germeye çalışıyor. 

Rize'de '61 plakalı tur otobüslerine ceza yazılıyor' yönünde Trabzon'da yayın yapan bir internet sitesinde yapılan haberin asılsız olduğu ortaya çıktı. Çamlıhemşin ve Ayder Turizm Derneği Başkanı Erdal Sarı, olayı araştırdıklarını belirterek tüm araçları kapsayacak şekilde turistlerin can güvenliği açısından yapılan rutin bir uygulamanın saptırıldığını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çamlıhemşin ve Ayder Turizm Derneği Başkanı Erdal Sarı, Trabzon'da bir internet sitesinde yayınlanan Rize'de özellikle 61 plakalı araçlara kasti cezai işlem yapıldığına dair haberlerin tamamen asılsız olduğunu söyledi. Sarı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Rize ve Ayder Yaylasına gelen tüm araçlar kanun ve nizamlar doğrultusunda halkımızın can güvenliği için denetlenmektedir. Ülkemizde tur otobüslerinin karıştığı kazaların da dikkate alındığında rutin bir uygulama olan bu denetimlerde eksiklikleri bulunan araçlara plaka gözetmeksizin emniyet ve jandarma güçleri tarafından gerekli işlemler yapılmaktadır. Bu denetleme tüm araçlara yapılmış olup sadece 61 plakalı araçlara yapıldığı yönünde yapılan asılsız haberler bölgemizi tamamen karalama amaçlı yapıldığını üzülerek belirtmek istiyoruz. Bölgemize gelecek olan misafirlerimiz gönül rahatlığı ile ziyaretleri ve gezilerini yapabilirler. Rize ve Ayder Yaylalarındaki esnafımız yerli ve yabancı misafirlerimize her türlü hizmete açıktır."