Rize Valiliği ve Ekşioğlu Vakfı tarafından ortaklaşa olarak ‘Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi (RENK)’ kapsamında 11 Nisan Cumartesi günü Ovit Yaylasında ‘Dünyada En Çok Çocukla En Kısa Sürede Kardan Adam Yapma’ rekorunun kırılacağı 4. Uluslar arası Ovit Kar Festivali için tüm hazırlıklar tamamlandı.


200 çocukla Rusya ve 260 çocukla İsviçre’den sonra dünyada en çok çocukla kardan adam yapma rekorunun kırılacağı Ovit Yaylasında sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra eğitime yaptıkları katkılarla bilinen Ekşioğlu Vakfı, bir ilke daha imza atacak. Ekşioğlu Vakfı,  Rize Valiliği tarafından uygulanan ‘Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK)’ projesine destek amacıyla il merkezi 11 ilçenin okullarından katılacak 450 öğrenci ile birlikte Ovit Yaylasında 4. Uluslar arası Ovit Kar Festivali gerçekleştirilecek. 11 Nisan 2015 Cumartesi günü saat 10:00 ile 18:00 saatleri arasındaki etkinlikte ‘Dünyada En Çok Çocukla Kardan Adam Yapma’ rekoru kırılarak Rize’deki RENK Projesi dünya çocuk rekorlarına ismini yazdıracak.


OVİT’TE HAVA KOŞULLARI İYİ          

Rize Vali Yardımcısı Mehmet Özer, İkizdere Kaymakam’ı Abdil Koç, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Drumuş, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, İl Afet ve Acil Durum İl Müdürü Şakir Kuk ve Ekşioğlu Vakfı Basın Danışmanı ve Organizatör Necati Selvitop Ovit Dağında incelemelerde bulundu. Hava koşullarının son derece uygun olduğu Ovit Yaylasında İl özel İdare yetkilileri, Sağlık Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum ekiplerinin tüm önlemlerin aldığı ve kar festivalinin gerçekleştirileceği açıklandı.  Yaylaya ısıtmalı özel çadırlar da kurularak öğrenciler için tüm önlemler alındı.